Cerrahpaşa Çocuk Acil taşınıyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün deprememin ardından taşınmasına karar verildi. Başhekim Doç. Dr. Zekayi Kutlubay yaptığı açıklamada yıkılan binanın yerine TOKİ'nin bina yapacağını açıkladı.

 

İstanbul'da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemeler sonucunda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün taşınmasına karar verildi.

Dün açıklanan Valilik karar ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve yan dal bölümleri hizmete kapatıldı. Kapatılmanın ardından bu servislerin yeni yapılan 13 prefabrik binaya taşınacağını duyuran DHA'ya konuşan İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç Dr. Zekayi Kutlubay, "Valiliğin ve Rektörlüğümüzün dün bir açıklaması oldu. Her iki açıklamada da Çocuk Acil servisi için az hasarlı diye rapor verdiler. Geri kalan hiçbir binamızda hasarlı bir durum yok. Yapı birimi ve mühendislik fakültesi de gezdi. Verilen raporlar olumlu. Fakat az hasarlı denilen yerde tedbiren dünden itibaren çocuk hastalıkları binamızda hizmeti durdurduk. Yaklaşık üç yıldır yeni bir inşaat çalışmamız vardı. Alt Cerrahpaşa dediğimiz yerde 13 tane çelik bina yaptık. Çocuk binası da yapılmış durumda, 15 güne ihtiyacımız var. Deprem de bu süreci hızlandırmış oldu" dedi. Mevcut hastaların ve yeni hastaların durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kutlubay, "Hocalarımız kendi hastalarını takip ediyor. Genel polikliniklere yavaş yavaş başlayacağız. Çocuk Acil'de hasta alımını kestik ama çok zaruri ihtiyacı olanlara Yetişkin Acil'de hizmet veriyoruz. Çocuk Acil'i de bir hafta içerisinde hizmete açacağız" diye konuştu.

'YIKILDIKTAN SONRA TOKİ YAPACAK'

Çocuk Acil'in yanı sıra Kadın Hastalıkları Bölümü'nün de 1 ay sonra boşaltılacağına ve Cerrahi bölümün de hizmete devam edeceğini söyleyen Kutlubay, boşaltılan binaların yıkılacağını belirtti. Doç. Dr. Kutlubay, "Boşaltılan binalar yıkılacak. TOKİ orada yeni hastane binaları yapacak. Yeni yapılan binaların taşınmasını Kalkınma Bakanlığı ve kendi bütçemizle yaptık. Ancak son duyumumuz bu taşınma işleri için hükümetimizin bir kaynak ayırdığı yönünde" dedi.