Cengiz Holding'in özel güvenlikçileri Cerattepe halkına karşı silahlanacak!

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe mevkiinde bakır madeni açmaya çalışan Cengiz Holding’e 60 kişilik silahlı özel güvenlik birimi oluşturma izni verildiği ortaya çıktı.

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe mevkiinde bakır madeni açmaya çalışan Cengiz Holding’e 60 kişilik silahlı özel güvenlik birimi oluşturma izni verildiği ortaya çıktı.

BirGün’den Doğu Eroğlu’nun haberine göre, bugün toplanan Artvin Valiliği Özel Güvenlik Komisyonu’nda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve madeni açması planlanan Eti Bakır A.Ş. Murgul İşletmeleri yetkililerinin uzlaşısıyla silahlı özel güvenlik talebi kabul edildi. Teklife Artvin Ticaret ve Sanayi Odası yetkilisi itiraz etti ama yetersiz kaldı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi İlyas Şahin, bölgenin zaten jandarma tarafından korunduğunu, Cerattepe’de hukuki sürecin devam ettiğini, halihazırda halktan bir baskı olmadığını ve silahlı güvenliklerin sorunlara yol açacağını belirtti. Şahin, “Siz çok yakın zamanda orayı terk edeceksiniz. Buna niye ihtiyaç duyuyorsunuz? Hem zamansız, hem anlamsız bir istekte bulunuyorsunuz. Böyle bir silahlı özel güvenlik kararı Artvin halkında infiale yol açar” diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİĞİ SAVUNDU

Ancak Cengiz Holding’in silahlı özel güvenlikler yetkilendirmesine Vali Yardımcısı Önder Coşgun’dan savunma geldi. Coşgun, Giresun’da "terör olayları" yaşandığını, Cerattepe’nin de bu tip saldırılara hedef olabileceğini gerekçe gösterdi.

Oylamada talebin sahibi Eti Bakır A.Ş. Murgul İşletmeleri yetkilisinin de kendi teklifine oy vermesiyle, dörde karşı bir oyla Cengiz’in güvenlik görevlilerinin silah taşımasına izin verildi.

60 KİŞİLİK SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİK 

Buna göre bundan önce Cerattepe maden proje sahasında Cengiz Holding’e bağlı görev yapan 50 kişilik silahsız özel güvenlik lağvedilerek yerlerine 60 kişilik silahlı özel güvenlik getirilecek.

Bu görevliler, beş adet 9 mm çapında tabanca, 10 adet yivsiz uzun namlulu av tüfeği ve tabancalara ait 250 adet 9 mm çapında tabanca mermisi edinebilecek.