Canan Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün il başkanlığı görevini resmen devraldı. Kaftancıoğlu, tören sırasında, hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevi Cemal Canpolat'tan, düzenlenen törenle devraldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, "Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır" dedi.

"Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur" diyen Kaftancıoğlu, "Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Korkuları budur" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından hakkındaki açıklamalara yanıt verdi.

Kaftancıoğlu eşinin paylaştığı ileri sürülen domuz yenilmiş tabak fotoğrafını göstererek, "Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Kul hakkı yenilmediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok" dedi.

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek, "Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur" diye konuştu.

Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu fotoğrafa ilişkin ise "Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderiyorum" dedi.