Can Dündar'a silahlı saldırı

MİT Tırları davasında kapsamında çağlayan adliyesine gelen Can Dündar'a adliye önünde ateş açıldı, saldırgan gözaltında.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme heyeti karar için ara vermişti. O esnada Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı haberi geldi.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında oradaydı ve gelişmeyi şöyle aktardı:

''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.''

Saldırının ardından konuşan Can Dündar ise, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm" diye konuştu.  Saldırının doğrudan kendisine yönelik olduğunu ve saldırganı gördüğünü belirten Dündar, "Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi." dedi.