Bülent Tezcan'dan Erdoğan'a sert yanıt: Bu rejimin adı faşist diktatörlüktür

"AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür" sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Bülent Tezcan, benzer bir açıklamada daha bulundu.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür" sözlerini tekrarladı.

CHP MYK toplantısı sonrası açıklamada bulunan Tezcan, "Öyle saldırarak susturacaklarını sanıyorlarsa yağma yok. Gerçeği söylemeye devam edeceğiz. Ne demişim 'AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür' demişim. Hatta sizin anlayacağınız dilden 'diktatörün şeddelisidir' demişim. Sözlerim siyasi bir tespittir" ifadelerini kullandı.

"Demokrasi için ödenecek bedel neyse bunu ödeyeceğiz. Ama siz de demokrasiyi katletmenin bedelini ödeyeceksiniz" diyen Tezcan, "Biz diyoruz ki bu rejimin adı faşist diktatörlüktür. Bunu millete anlatacağız. Tarih bunun örnekleri ile dolu" diye konuştu.

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü

Goebbels bunları görseydi kendinden utanırdı işimi iyi yapamamışım diye. FETÖ'ye karşı mücadele eden aydınlar, gazeteciler tutuklu ama FETÖ'yle kol kola olanlar dışarıda. Davaların adını Erdoğan koyuyor. Cumhuriyet, Sözcü, gazeteciler, aydınlar herkes tek merkezden talimatla suçlu olarak hakim önüne çıkıyor. Bu yönetim faşist diktatörlük değildir de nedir? Peki belediye başkanlarını tehdit ve şantajla görevden alındı. Mafyatik yöntemler faşizm yöntemi değil mi? Bir korku yönetimi hakim oldu. Hakim karar vermeye korkuyor. Gazeteci yazmaya, siyasetçi konuşmaya korkuyor. Konuşmaya devam edeceğim. Korkanların dili olacağım. Onlar adına diktatörlüğün karşısına durmaya devam edeceğiz.