Boyun Eğme'de bu hafta: Biz Hazırız!

Haftalık siyasi gazete Boyun Eğme'nin yeni sayısı yarın okurlarıyla buluşacak. 'Biz hazırız! Düzeni değiştirmeye, yeni bir düzenle ülkeyi baştan aşağı yenilemeye. Ülkenin geleceğini bu düzenin dışında görüyoruz' diyerek seslenen Boyun Eğme; TKP 100. yılına girerken 'Düzenin Önümüze Koyduğu Tüm Seçenekler Tükendi: Biz Hazırız' manşetiyle okurlarıyla buluştu.

soL - Haber Merkezi

Haftalık siyasi gazete Boyun Eğme'nin 183. sayısı yarın ''Düzenin Önümüze Koyduğu Tüm Seçenekler Tükendi: Biz Hazırız'' manşetiyle çıkıyor. 

"Erdoğan'ın yeni yargı yılını Külliye'de açmaya hazırlandığı, baroların boykot ettiği açılışta Barolar Birliği Başkanı'nın boy gösterdiği, herkesin Saray'la kavgalı ama yine herkesin Saray'a çiçek atıp normalleşme çağrıları yaptığı çılgınlık günlerinde TKP tek çıkış yolu için 'Biz hazırız!' diyor."

Gazetenin manşetinde yer alan değerlendirmede şöyle deniliyor:

DÜZENİN ÖNÜMÜZE KOYDUĞU TÜM SEÇENEKLER TÜKENDİ: BİZ HAZIRIZ

Krize hazırlanan var. Seçimlere hazırlanan var. Tayyip’in karşısına çıkarılacak rakip olarak hazırlanan var. Yeni parti için hazırlıklar, eski partilerde yenilenme için hazırlıklar, normalleşme için hazırlıklar ve hiç eksik olmayan savaş hazırlıkları var. “Ülkenin kaderini değiştirmek için” hazır olan var mı? Biz hazırız!
Bunun için hazır olmak ne demek? 
Ülkenin kaderini değiştirmek dediğimize göre iktidar için hazır olmak demek en başta.
Solda başka hazır olan yok mu?
Öncelikle “bunu isteyen var mı” diye sormak gerek. Hatta şöyle sorabiliriz: AKP, iktidarını kaybetmemek için elinden geleni yapıyor. Erdoğan iktidarı bırakmamak
için her şeyi yapmaya hazır. Karşısında duranlar arasında, özel olarak solda iktidarı isteyen var mı?

Düzen soluna bakıldığında karışık bir görüntü var. Bir yandan istekli görünüyorlar. Belediye Başkanlıkları, bakanlıklar, devlet kurumları...
Bunlara talip ve istekliler. Öte yandan sorun şu: “İktidar olmayı” istiyorlar mı? İktidarın verdiği güçle ülkenin kaderini değiştirmek istiyorlar mı?
Görünen, bu sorunun yanıtı “hayır”dır. Tersine, düzen muhalefetinin sol kanadı iktidardan korkmaktadır! Hiç haksız sayılmazlar: Bugün bu düzen içinde düzen solu için iktidar, kapitalizmin, gericiliğin pisliğini temizlemek, yarım bırakılmış pis işleri sürdürmek demektir.
Bu düzen içinde “iktidara hazırım” diyen, sömürücü sınıfların, emperyalistlerin, uluslararası gericiliğin kirli işlerini görmeye, düzenin kestanelerini ateşten almaya hazır olduğunu ilan etmektedir.
Bu düzen içinde!
Biz hazırız! Düzeni değiştirmeye, yeni bir düzenle ülkeyi baştan aşağı yenilemeye.
Ülkenin geleceğini bu düzenin dışında görüyoruz. Ve orada yeni bir ülke kurmaya hazırız.
 

'BİZ HAZIRIZ' BAŞLIĞININ ALTINDA BUNLAR VAR

Boyun Eğme'de 'Biz Hazırız' sözünün farklı alanlardaki karşılıkları işlenmiş. Kısa spotlarıyla:

  • Komünist Eğitimciler 'arkamız sağlam' diyor: Cehaletin Kararttığı Ülkeyi Sosyalizm Aydınlatacak
    Türkiye Komünist Partili bir öğretmenle eğitimin sorunları ve sosyalizmin çözümleri üzerine söyleşi.
  • Sosyalizmde sağlık: Yaptık daha iyisini yaparız
    "Komünistler ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Sosyalist ülkelerde hayata geçirilmiş, bir kısmı kapitalist ülkeleri bile aynı yönde adımlar atmaya zorlamış politikalar ve bunlara da temel olan bir  donanımımız var."
  • Hazır Çözüm var: Planlama ve İşçi İktidarı
    "Dışa bağımlı, yarını belirsiz, ithal edemediğinde üretemeyen, ürettiğini ihraç ettiği için halkını yoksulluğa mahkum eden, tarım
    ülkesiyken tarımı çökertilmiş bir ülkeden, insanlarını mutlu eden bir ülkeye nasıl geçilebilir? Planlı kalkınma ve işçi iktidarı ile elbette..."
  • Adalet için biz hazırız
    "TKP buna hazır. Emekçi halkın, aydınların, sanatçıların, gençlerin yüksek örgütlenme kapasitesiyle birlikte sosyalist devrim mücadelesine hazır. Toplumcu bir anayasa, hukuk ve adalet sistemi için gerekli tüm koşulları yaratmaya hazır."
  • Depreme Hazır Olmak İçin de Sosyalizm
  • Barışı getirmek için de hazırız
    "Bir sorun 40 yıl boyunca kaç kez çözülebilir? Filistin sorunu, Kürt sorunu, İrlanda sorunu, Katalonya sorunu, Keşmir sorunu... Emperyalist dünya bunların her birine son 40 yılda birden çok kez çözüm buldu! Çözdük, çözüyoruz derken sadece sorunlar derinleşti."