Binali Yıldırım: Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi

Suriye ve Irak'ta süren savaşa dair konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim ekonomik gösterge sorunumuz yok, algı sorunumuz var" dedi.

"Türkiye 14 yıl boyunca bişeyler başarmışsa bu güven ve istikrardan dolayıdır" diyen Yıldırım, "istikrarın korunması" gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE BÖLGEDE İŞİN İÇİNE TAM ANLAMIYLA GİRDİ'

Binali Yıldırım "Türkiye asimetrik bir saldırıyla karşı karşıya. Bölgedeki istikrarsızlık terör sorununu canlandırdı" diyerek, PKK'nin "hendek siyaseti sonrasında hezimete uğradığını" belirtti.

Suriye ve Irak'ta savaşın 6 yıldır sürdüğünü söyleyen Yıldırım, "Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi" dedi.

"Suriye'nin toprağı ile işimiz yok. Güney sınırımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için ordayız" diyen Yıldırım, "Fırat Kalkanı" operasyonunu savundu.

'7 MİLYON VATANDAŞA İŞ SAĞLADIK'

"Sadece 2007'den bugüne kadar 7 milyon vatandaşımıza iş imkanı sağladık" şeklinde konuşan başbakan, "OECD ülkeleri arasında son yıllarda en fazla istihdam oluşturan ülkelerde ikinci sıradayız" dedi.

"2007-2015 arasında AB kadın istihdam oranını yine en fazla artıran ülkeyiz. Burada gideceğimiz çok yol var" diyen Yıldırım, kadın istihdamının "hala yetersiz" olduğunu söyledi.