Berat Albayrak'a 3 milyon dolarlık 'kelepir' köşk

Wikileaks, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımladı. Yüzlerce ilginç mailin yer aldığı yazışmalarda, Berat Albayrak'a Beylerbeyi'nde 2 milyon 850 bin dolarlık bir köşkün alımı öneriliyor.

Daha önce Redhack tarafından da bir kısmı yayınlanan Berat Albayrak e-postalarına ilişkin Wikileaks de önemli bir paylaşımda bulundu.

Wikileaks, Berat Albayrak e-postalarını arama motoru ile birlikte yayımladı.

Yayımlanan e-postalarından birinde Nichefg Global Inv. isimli şirketin Berat Albayrak'a İstanbul Beylerbeyi'ndeki bir osmanlı köşkünün fotoğraflarını yolluyor. Köşkün değerinin 2 milyon 850 bin dolar olduğu anlaşılan e-posta'nın başlığı ise kelepir:

> From: "Feramuz Gürel" [email protected]> > To: "Berat Albayrak (Calik Holding)" [email protected]> >

Subject: (Kelepir) Beylerbeyi Osmanlı Köşkü Hakkında.....

Berat Bey Merhabalar,

Ana misyonumuz olmamasına rağmen, fiyat ve tarzıyla yatırımcılarımızın dikkatini çekebilecek gayrimenkul alternatiflerini sizlerle de paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Bunlardan biri de hat üstadı bir ağabeyime ait, Osmanlı tarzında inşa ve dekore edilmiş (hamamı dahil) Beylerbeyi’ndeki Köşkünün satışa çıkmış olmasıdır.

Detayları ekte ve aşağıda inceleyebilirsiniz. Beylerbeyi sahile 50 mt mesafede, boğaz gören, 600 m² kullanım alanıyla 400 m² bahçe içindedir. E-5 e sadece 500 mt mesafede olduğu için trafik sorununu ortadan kaldırmaktadır. Baştan aşağı yeri renove edildiği için masrafsızdır. İlginiz halinde temas halinde olmaktan memnuniyet duyacağım. Keyifli bir gün dileğiyle,

Ps..Nichefg Global Inv. olarak ; Temel itibariyle Türkiye ekonomisini domine eden holdinglerin prime lokasyonlardaki arazi ve enerji projelerinin yabancı yatırımcılara/fonlara satışına odağız. Ek olarak yatırımcılarımızın stratejik ortaklık, proje finansmanı çalışmalarına da katkılarımız bulunmaktadır.