Berat Albayrak e-postalarından çıktı: Türkiye, IŞİD'e silah sevkiyatı yapmış!

RedHack tarafından ele geçirilen Berat Albayrak e-postalarından birinde, Türkiye'nin IŞİD'e silah sevkiyatı yaptığı söyleniyor.

Haber Merkezi

Hacker grubu RedHack tarafından ele geçirilerek peyderpey yayımlanan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın e-postalarından ilginç bilgiler çıkmaya devam ediyor.

9 Temmuz 2014 tarihli bir e-postada, gerici Haksöz Haber'de yazıları yayımlanan Cüneyt Arvasi isimli bir kişi, daha önce yine RedHack sızıntısında adı geçen Halil Danışmaz'a Rojava hakkında yazıyor.

IŞİD'in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Rojava'ya "full scale (topyekûn)" saldıracağını söyleyen Arvasi, HDP ve PKK'nin Rojava'ya "kamyonlarla silah sevk ettiğini" ileri sürüyor.

E-postanın ekinde bir harita gönderen Arvasi, haritada Türkiye'den IŞİD'e yapılan silah sevkiyatını ve cihatçıların kullandığı yolları gösteriyor.

Arvasi, "TSK-PKK savaşının" Rojava'da "IŞİD-YPG savaşına" dönüştüğünü belirtirken, "tam ölçekte patladığı anda içeriye sıçrar" diyor.

Gerçekten de, IŞİD Kobani'ye saldırdıktan sonra, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde özellikle Kürt illerinde büyük gösteriler düzenlenmiş, 14 Ekim 2014 tarihli İHD raporuna göre 46 kişi yaşamını yitirmişti.

Danışmaz, Arvasi'nin bu e-postasını, Berat Albayrak'a "FYI (ilginize)" notuyla iletmiş.

İşte o e-posta: