Belediye aracından hilafet çağrısına 'takipsizlik' kararı!

İstanbul Üsküdar'da geçen yıl Aralık ayında belediye aracından hilafet çağrısında bulunan yandaş "gazete" Milat'ın yazarı Hasan Köse hakkında "takipsizlik" kararı verdi. Savcı hilafet çağrısında bulunan Köse'nin "şahsi siyasi görüşlerini" dile getirdiğini savundu.

Haber Merkezi

İstanbul Üsküdar'da 13 Aralık 2016 günü AKP'li Üsküdar Belediyesinin aracıyla cadde ve sokaklarda hilafet çağrısında bulunan yandaş "gazete" Milat'ın yazarı Hasan Köse hakkında "takipsizlik" kararı verildi.   

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen kararda, hilafet çağrısında bulunan Hasan Köse'nin "şahsi siyasi görüşlerini ve kendi anlayışı çerçevesinde sorunların çözüm yolunu belirttiği" savunularak, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU? 

Yandaş "gazete" Milat'ın yazarı Hasan Köse, 13 Aralık günü Üsküdar Belediyesinin aracıyla cadde ve sokaklarda hilafet çağrısında bulunmuş, "En kısa zamanda islam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz" demişti. O anlar kameralara da yansımıştı. 

 

AV. CİNGİL: TAKİPSİZLİK KARARI UTANÇ 

Hilafet çağrısı Hasan Köse hakkında suç duyurusunda bulunan Av. Onur Cingil, "Bu karar hukuk için, hukuk devleti için, demokrasi için, Avrupa'dan ileride olan(!) ülkemiz için bir utançtır" dedi.