Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına CHP'den ilk tepkiler

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'den ilk tepkiler geldi.

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıkladı. Bunun ardından CHP'li isimlerden açıklamalar ardı ardına geldi. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İlgezdi'in görevden alınmasını Man Adası belgelerinin misillemesi olarak yorumladı. 

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''İçişleri Bakanlığı tarafından haksız bir şekilde görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye başkanımız Battal İLGEZDİ’ye destek için 19:00 da Ataşehir Belediyesi önünde buluşuyoruz'' dedi. 

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'se ''İçerde ve dışarda her türlü yolsuzluk ve hukuksuzlukla tarihin en itibarsız iktidarının sahipleri;rezil belediyelerinin pisliklerini kirli iktidar gücüyle muhalefet belediyelerine sıçratmaya çalışıyor. Belediye başkanımıza operasyon bu yüzden'' dedi.