Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan 'Barzani' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı"na katıldı.

Çalıştayda açıklamalarda bulunan Bozdağ, "(IKBY'nin referandum kararı) Bu, tehlikeli bir yoldur, doğru bir iş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar. Doğru olan bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir, aklıselime teslim olmak, referandumu iptal etmektir" diye konuştu.

BOZDAĞ: TÜRKİYE'DE 'GAZETECİLER HAPİSTE' ŞEKLİNDE ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen "Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı"nda konuşan Bozdağ, uluslararası basında Türkiye aleyhine aslı olmayan bazı haberlerin yer aldığını belirtti.

Bozdağ şöyle devam etti: 

"Bugün Türkiye, 'gazeteciler hapiste' veya 'yayıncılar hapiste' şeklinde çok büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Batı'da, Amerika'da, başka ülkelerde bunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, herkes kanun önünde eşittir. Herhangi bir kişi, suç işlediğinde mesleğine, sıfatına, makamına göre suç işleyenler arasında ayrım yapmak, mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdığı veya bir haber yayınlaması, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yoktur.”