Bankalardan emekliye promosyon dolandırıcılığı!

AKP ile bankaların anlaşması sonrası uzun süredir beklenen promosyon ödemeleri başlamıştı. Ancak AKP ve bankaların anlaşmasında emekliye yeni bir tuzak kurulduğu ortaya çıktı. Bankalar emekliye daha az para vermek için her yolu deniyor.

AKP'nin uzun süredir beklettiği emekliler, sonunda promosyon ödemelerini almaya başlarken, bankaların ilginç oyunlar düzenleyerek emeklilerin haklarını gasp peşinde olduğuna ilişkin yeni bir örnek ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Güzin Abla, köşesinden bir emeklinin mektubuna yer verirken, bu mektupta bankaların promosyonu ödememek için hangi yollara başvurduğu gözler önüne seriliyor:

Size yaşadığım şu promosyon hadisesini anlatmak istedim. Eminim daha birçoklarının başına da gelmiştir. 
Sürekli olarak gazetelerde, televizyonlarda emeklilere promosyon olarak maaş oranlarına göre bir kereye mahsus ikramiye verileceği anons edildi. Emekliler de bu ikramiyeyi sabırsızlıkla beklemeye başladı.
Önce şubat dendi, sonra mart... Daha sonra sigortalının sicil numarasının son iki rakamına göre aylara bölüneceği açıklandı. Örneğin benimki 02 olduğu için mart ayında ödeme yapılacağını öğrendim. Eşim ise ancak mayıs ayında alabilecekmiş promosyonu.
İşte şimdi yaşadığım hayal kırıklığını ve tüm emeklileri ilgilendirecek durumu açıklayacağım... Pek çoğu bunu bilmiyordur eminim.
1.5 yıldır emekli maaşımı aldığım bankaya başvurdum ve birtakım belgeler imzaladım. Sonunda bana ne dediler biliyor musunuz? 
“Siz 1.5 yıl önce emekli aylığınızı bankamıza aktardınız. Ve vaat ettiğimiz çeyrek altın karşılığı 160 TL verildi size. Şimdi 3 yıl bankamızdan ayrılmama sözünüz nedeniyle, bu süre dolmadığından, bizden aldığınız çeyrek altının bugünkü karşılığı olan 238 TL’yi bankamız veznesine yatırırsanız, emekli maaşınızı alacağınız gün itibariyle, 3 gün sonra promosyon olarak size uygun görülen 375 TL de hesabınıza yatırılacak. Kendimizi korumak zorundayız. Çünkü bu promosyonu devlet ödemiyor, bankalar ödüyor.