Bakırköy Anadolu Lisesi'nden de bildiri: Boyun eğmeden direneceğiz

Ülkenin çeşitli liselerinde gericilik karşıtı bildiriler peş peşe yayımlanırken, Bakırköy Anadolu Lisesi'nden de "Karanlık zihniyetlere karşı aydınlık mücadelesini sürdüren yol arkadaşlarımıza selam olsun" başlıklı bir açıklama geldi.

Haber Merkezi

Ülkenin çeşitli liselerinde gericilik karşıtı bildiriler peş peşe yayımlanırken, Bakırköy Anadolu Lisesi'nden de "Karanlık zihniyetlere karşı aydınlık mücadelesini sürdüren yol arkadaşlarımıza selam olsun" başlıklı bir açıklama geldi. 

İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ve Galatasaray, İzmir Çiğli Fen, Vefa, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, Ankara Gazi Anadolu, Beyoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri imzalı bildirilerden sonra Bakırköy Anadolu Lisesi'nden de bir grup öğrenci, liselilerin isyanına destek açılamasında bulundu.

"Karanlık zihniyetlere karşı aydınlık mücadelesini sürdüren yol arkadaşlarımıza selam olsun" başlıklı bildiri şöyle: 

 

Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bizler, eğitim kurumlarımızın içine sinmiş olan irticai faaliyetlere karşı mücadelesini sürdüren tüm yol arkadaşlarımızla birlikte direnmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Çağdaş ve lâik eğitim anlayışının yok edilmeye çalışıldığı, iktidarın kendi siyasi amaçları doğrultusunda yaratmak istediği "DİNDAR VE KİNDAR" nesil için çabalarını eksik etmeyen atanmışların, yerlerde sürünen eğitim sistemimizi daha da aşağılara çekme çabalarına utançla bakıyoruz.

Kendilerinin hedefi olan "CAHİL İNSAN KİTLESİ"nin hiçbir zaman yaratılamayacağını ve uygulamaya çalıştıkları gerici faaliyetlerinin de başarıya ulaşamayacağını büyük bir gururla bildiriyoruz.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında lisemize pozitif bilimlerden, sanattan, felsefeden uzak, öğrencilerine dogmatik bilgilerden başka hiçbir faydası dokunmayan, hükümetimizin 4+4+4 sistemi ile yaygınlaştırmaya çalıştığı "İMAM-HATİP" uzantılı bir kurum ile birlikte eğitim görme tehlikesi ile karşı karşıyayız.

Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak, ortaçağ zihniyetine sahip, gerici bir kurumla birlikte olmak istemiyoruz.

Sözümüz bu gerici kurumların içinde baskıyla öğrenim gördüğü için direnmeye çalışan yol arkadaşlarımızı kapsamamaktadır.  

Bu direnişimizi hep birlikte sürdürmeye ve sizleri karanlığı boğmak için boyun eğmeden direnmeye davet ediyoruz...

Bilinsin ki hiçbir zaman bilimsel, çağdaş ve laik eğitimden vazgeçmeyecek, okulumuza gerici faaliyetleri ve gerici kurumları sokmaya çalışan her kişiye karşı onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz!