Bakan'dan itiraf: 2014’te 34 bin 692 kız, bin 670 erkek çocuğu evlendirildi!

Adalet Bakanı Bozdağ'dan "itiraf" gibi bir açıklama geldi. Bakan, 2014 yılında 34 bin 629 kız çocuğunun, bin 670 erkek çocuğunun evlendirildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2014 yılında bin 670 erkek çocuğunun, 34 bin 629 kız çocuğunun evlendirildiğini belirterek, “Esasında hem erkek çocuklarda hem de kız çocuklarda hükümetlerimiz döneminde erken yaşta evlilik konusunda az da olsa bir azalmanın olduğunu görüyoruz ancak bu yeterli değil, bunu daha ileri noktaya taşımamız lazım” dedi.

Parlamentodaki dört partinin ‘Aile kurumunun güçlendirilmesi için boşanma olaylarının ve sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi’ amacıyla ayrı ayrı verdiği araştırma önergeleri teker teker okundu. Önergeler birleştirilerek tek bir önerge olarak görüşülmesine karar verildi. 

Önerge adına ilk sözü hükümet adına Adalet bakanı Bekir Bozdağ aldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine bakıldığında 2002 yılı verilerinde 37 bin 263 kız çocuğunun erken yaşta evlendiğini vurgulayan Adalet Bakanı, “2014 yılına baktığımızda ise erkek çocuklarda bin 670, kız çocuklarında ise bu rakamın 34 bin 629 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Esasında hem erkek çocuklarda hem de kız çocuklarda hükümetlerimiz döneminde erken yaşta evlilik konusunda az da olsa bir azalmanın olduğunu görüyoruz ancak bu yeterli değil, bunu daha ileri noktaya taşımamız lazım” açıklamasında bulundu.