Bakan Soylu'dan Gül'e 'Gezi Parkı' tepkisi: Yazıklar olsun size!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi Parkı olaylarına ilişkin, 'Gurur duyuyorum' açıklamasına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Gurur duyuyorum" açıklamasını sert bir dille eleştirdi. "O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, içime hançer gibi saplanmıştır" diyen Soylu, "Hem Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan'ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size" dedi. 

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan'ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size.