Bakan Çelik Almanya'ya gidiyor

Türkiye-Almanya ilişkileri gergin bir dönemden geçerken, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik resmi temaslarda bulunmak üzere Berlin'e gidiyor.

AB Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Bakan Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak ve AB Bakanlığı tarafından düzenlenen, ‘Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları' başlıklı toplantılara katılmak üzere 14-15 Aralık tarihlerinde Berlin'e bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Çelik, Berlin'de Körber Vakfı'nca düzenlenecek kahvaltılı toplantıya katılarak bir konuşma yapacak.

Avrupa'dan Sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Bakan Çelik, Entegrasyon, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Federal Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile de görüşecek. Bakan Çelik, Berlin programı kapsamında Almanya'nın Özel İşlerden Sorumlu ve göç ve mülteci konularının eşgüdümünü de yürüten Federal Bakanı Peter Altmaier tarafından verilecek çalışma kahvaltısına da katılacak.

Çelik'in Berlin'deki temaslarında Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanı sıra 'terörle mücadele', göç, vize serbestisi, Almanya ile ikili ilişkiler ve işbirliği konularının ele alınacağı belirtildi.