Bakan Çavuşoğlu: İçimden daha fazla şey söylemek geliyor, terbiyemiz müsaade etmiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da gazetecilerin kendisine sorduğu soruları aktararak, "Yani içimden daha fazla şey söylemek geliyor da terbiyemiz müsaade etmiyor" dedi. Çavuşoğlu, Hollanda Başbakanı için "Sen ne lalesisin bilmiyorum ama..." demişti.

AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Almanya'da bir gazeteci, 'Sizin ülkenize gelen her turist tutuklanıyormuş, o yüzden gelmeye korkuyoruz' diyor. Ben de bunun zırva olduğunu söyledim. Bunun İngilizcesi, başka bir kelime. Vay efendim bunu kelime kelime çevirip, ondan sonra da 'Bakan şöyle dedi'. Ben buna zırva demeyeceğim de ne diyeceğim?" dedi. 

Çavuşoğlu, "Bunun Türkiye'de olduğunu düşünün, şu anda tüm dünya ayakta olmaz mıydı? Veya başka bir ülkede olduğunu düşünün, tüm dünya ayakta olmaz mıydı? Rusya'da oldu, tüm dünya ayakta olmaz mıydı? Peki Avrupa yapınca biz nasıl meşru oluyoruz? Bunu meşru gösterdiğin zaman, ben sana nasıl saygı duyacağım? Yarın sen bana demokrasi konusunda nasıl ders vereceksin? Ben bunu senin yüzüne vurmayacak mıyım? Diyorlar ki 'Sizin bakan konuşunca sert konuşuyor'. Yani içimden daha fazla şey söylemek geliyor da terbiyemiz müsaade etmiyor. Yaptığımız görevin sorumluluğu da var. Tabii Hollanda'dan çok içimizdeki Hollandalıları da görüyoruz" ifadelerini kullandı.