Bahçeli'den ABD'ye: Bu tavır meşru ve dostane değil

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Yaşananlar ne 1980’li ne de 1990’lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin saldırı uyarısına ilişkin konuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'nin yaptığı "saldırı tehlikesi" açıklamalarıyla ilgili konuşan Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’nin kendi vatandaşlarına on dokuz ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması, hiçbir açıdan meşru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır” dedi.

Devlet Bahçeli, "Yaşananlar ne 1980’li ne de 1990’lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği ABD’de Başkan Barack Obama ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir. Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir. Fakat hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır."