Ayşe Kocaoğlu yarın kürtaj olacak

İki hafta önce ayrılmak istediği sevgilisi tarafından evi basıldığı sırada annesi öldürülen ve kendisi de kolundan yaralanan Ayşe Kocaoğlu'un yarın saat 8'de kürtaja hazırlanacağı bildirildi.

Haber Merkezi

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Ayşe Kocaoğlu karnındaki bebek nedeniyle enfeksiyona karşı ilaç verilmediği için enfeksiyona bağlı olarak kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Kürtaj için babanın iznini gerekli kılan hastane yönetimine tepki gösteren İzmir Kadın Platformu, İzmir Barosu'ndan iki avukat ve sağlıkçılardan oluşan bir heyet, bugün İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne giderek girişimlerde bulundu. Bu girişimlerin ardından doktor heyeti uzun süren bir toplantının ardından Kocaoğlu’na ilaç verme kararı aldı.

Kürtaj talebi hakkında herhangi bir açıklama yapmayan doktor heyetiyle tekrar yapılan görüşmeyle birlikte yarın saat 8.00'de Kocaoğlu'nun kürtaja hazırlanacağı öğrenildi.

2 haftadır hastanede kürtaj için babanın iznini bekleyen Ayşe Kocaoğlu'nun şu an için kolunu kaybetme ihtimalinin olmadığı ve kürtajdan sonra hızla sağlığına kavuşmasının beklenildiği öğrenildi.

İzmir'deki kadın örgütleri yarın 12.30'da kadın doğum önünde Ayşe Kocaoğlu'nun durumuyla ilgili bir basın açıklaması için toplanacaklarını bildirdi.