Avusturya'dan bir Türkiye açıklaması daha

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Türkiye ile Avusturya arasındaki sözlü gerilim ile ilgili "Ankara sözlerini ve davranışlarını yumuşatmalı. Ev ödevini yapmalı." dedi. Aynı dakikalarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avusturya Başbakanı Kern'in AB'ye yaptığı Türkiye çağrısını kınadı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Çavuşoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Kurz, "Ankara sözlerini ve davranışlarını yumuşatmalı. Ev ödevini yapmalı." dedi.

Bu sözlerden bir kaç dakika önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avusturya ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Avusturya Başbakanı Christian Kern'in AB'ye "Türkiye ile müzakereler sonlandırılsın" çağrısına da sert tepki gösteren Çavuşoğlu, Avusturya'yı "radikal ırkçıların başkenti" olarak nitelendirdi.

Avusturya Başbakanı Kern'in açıklamalarını çirkin olarak tanımlayan Çavuşoğlu, Kern'in tüm açıklamalarını reddettiklerini vurguladı.

Avusturya'nın AB olmadan Türkiye'nin iflasa sürükleneceğine dair açıklamalrı ile başlayan polemik önceki gün Kern'in AB'ye "Türkiye ile müzakereler sonlandırılsın" çağrısı ile devam etmişti.