'Avrupa'da reddedilen Türkiye değil, AKP'dir'

HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu Hollanda ile AKP arasındaki krize yönelik "Aslında reddedilen Türkiye değil AKP. 16 Nisan’da artık bu öfke ve mağduriyet tellallarını hak ettikleri yere gönderelim" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu Hollanda ile AKP arasındaki krize yönelik TBMM'de bir basın açıklaması yaptı.

Hollanda tarafından reddedilenin Türkiye olmadığını AKP olduğunu vurgulayan Filiz Kerestecioğlu, "Birkaç gündür demokrasi demokrasi demeye başladı iktidardakiler. Kendi halkına bütün meydanları kapatmış bir iktidar hangi demokrasiden söz edebilir" ifadelerini kullandı.  

"Avrupa’da aşırı sağ nasıl Müslümanları düşman gösteriyorsa AKP’de sürekli Avrupalıları, kendi dışında herkesi düşman gösteriyor" diyen Kerestecioğlu, "Siz bu ülkelere Türkiye’nin, halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. AKP propagandası yapmaya gidiyorsunuz. Sonra da sanki bu ülkeler Türkiye‘yi reddetmiş gibi krizin yükünü yurttaşa yüklüyorsunuz. Aslında reddedilen Türkiye değil AKP. 16 Nisan’da artık bu öfke ve mağduriyet tellallarını hak ettikleri yere gönderelim" ifadelerini kullandı.