Ankara'da 'Kutlu Doğum' etkinliği protestosu

Türkiye genelinde AKP eliyle okullarda düzenlenen ve adeta bir dayatma halini alan "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine yönelik ilk protesto eylemi Ankara'da gerçekleştirildi.

soL - Ankara

Ankara Mamak Demokrasi Ortaokulu'nda AKP eliyle düzenlenmek istenen etkinlik, aralarında Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi üyelerin de bulunduğu veliler tarafından protesto edildi.

Polislerin velileri engelleme çabalarına rağmen okul önünde toplanan veliler duruma tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, okullarda AKP eliyle yapılan gerici etkinliklere tepki gösterildi.

Ankara'daki Gar saldırının ardından ülke genelinde ilan edilen grev ve boykot ile saldırıda yaşamını yitirenlerin anılmasına izin vermeyen Ankara Mamak Demokrasi Ortaokulu Müdürü Atilla Yıldırım, "Kutlu Doğum" etkinliği adı altında uzun süredir okulda gerici faaliyetlerde bulunuyor.

VELİLER OKULA GİRDİ

Okul önünde yapılan açıklamanın ardından okula giren veliler, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü'yle de tartışma yaşadı. Polislere "velileri gözaltına alın" talimatı verildiği öğrenilirken polislerin de "bari slogan atsınlar da öyle alalım" dediği görüldü.

Veliler laik eğitim için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek ayrıldı.