Alman basınında Erdoğan'a ilişkin ağır iddialar

Alman ikinci kanalı ZDF'de yer ''Frontal 21'' programı ile ''Stuttgarter Nachrichten'' gazetesindeki habere göre, AKP milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Vekili Metin Külünk'ün Almanya'da faaliyet yürüten bir çete ile yakın temas içinde olduğu belirtildi.

'Almanyalı Osmanlılar'' (Osmanen Germania) adlı çete ile yakın temas içinde olduğu belirtilen AKP milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Vekili Metin Külünk'ün, Almanya içerisinde provakatif eylemler yapılması için çok yönlü örgütlemelerde bulunduğu ifade ediliyor.

İddialar arasında, sözü geçen çeteye Erdoğan'ın bilgisi dahilinde para verildiği de belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında şiir yazan Alman moderatör Jan Böhmermann'ın ''cezalandırılması'' için Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UTED) Mannheim eski başkanı Yılmaz İlkay Arın üzerinden Almanyalı Osmanlılar adlı çetenin azmettirildiği; bu azmettirmenin de Metin Külünk üzerinden örgütlendiğine dikkat çekiliyor.

Stuttgarter Nachrichten gazetesinden Franz Feyder'in haberinde, Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik'den başlayıp, UTED yöneticisi Yılmaz İlkay Arın'a, oradan MİT elemenı Mehmet D. ile iletişim halindeki çete reisi Mehmet Bağcı'ya kadar giden bir şema veriliyor.

ERDOĞAN'IN BAŞINDA OLDUĞU SUÇ ŞEBEKESİNİNİN ŞEMASI

Bu irtibat şemasına göre, Almanyalı Osmanlılar çetesinin reisi Mehmet Bağcı'nın cezaevinde olmasından dolayı işlerin Selçuk Şahin üzerinden yürütüldüğüne değiniliyor.

Sözü geçen şema şu şekilde: 

Çetenin silahlı ekibi Almanyalı Osmanlılar Box Klübü oarak verilirken, Levent Uzundal adlı çete üyesinin işlerin örgütlenmesinde rolüne de dikkat çekiliyor.

Sözü geçen haberde, Almanya'da Erdoğan karşıtı muhalefetin susturup, baskılanması için MİT'in görevlendirildiği belirtiliyor.