AKP'yi protesto eden basın açıklamaları 'terör örgütü propagandası' sayıldı!

Hatay’ın İskenderun, Samandağ ve Antakya ilçelerinde geçen hafta gözaltına alınan 38 kişinin katıldığı ve anayasal hak olan eylemler "terör örgütü propagandası" sayıldı. Polisin "suç" saydığı eylemlerde AKP'nin politikaları eleştiriliyor, hükümet protesto ediliyordu.

Geçen hafta Hatay’ın İskenderun, Samandağ ve Antakya ilçelerinde HDP, EMEP, SYKP, SODAP, İHD, SES, Eğitim Sen üyeleri ile hukukçulara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 38 kişinin katıldıkları demokratik eylem ve etkinlikler “terör örgütü propagandası” sayıldı.

Evrensel'den Halil İmrek'in haberine göre, 8 gündür gözaltında tutulan 38 kişi arasında bu parti ve sendikaların yöneticileri de bulunuyor. İskenderun’da gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan 21 kişinin ifadeleri, 7. günün ardından alınmaya başlandı. Avukatlar, ifade işlemlerinin alınmaya başlamasıyla müvekkillerini görebildiler. Emniyet sorgusunda, gözaltına alınanların “Terör örgütü propagandası” iddiasıyla suçlandıkları ortaya çıkarken, siyasi parti yöneticilerinin AKP hükümetinin politikalarını eleştiren açıklamaları dahi suçlamaya dayanak yapıldı.

BASIN AÇIKLAMALARI SUÇLAMA TORBASINDA

Soruşturma kapsamında kentte emek ve demokrasi güçlerinin, siyasi partilerin düzenlediği tüm eylem ve etkinlikler suçlama torbasına konuldu. Parti yöneticilerine, düzenledikleri basın açıklamalrı soruldu. 

"Suç" sayılan 5 basın açıklamasında AKP hükümetine yönelik eleştiriler yer alıyor, hükümet protesto ediliyordu. 13 Şubat 2016 tarihinde Barış Bloğu tarafından yapılan barış zinciri eylemi de "suç" sayıldı. Parti, dernek ve sendikaların katıldığı eylemde, kitle el ele tutuşarak barış zinciri oluşturmuş, ardından gökyüzüne balonlar uçurulmuştu. Polisler bu eylemi de "suç" syarak sordu.