AKP'li vekilden skandal Yırca açıklaması: O santral yapılacak!

Danıştay'ın aldığı iptal kararının ardından termik santral projesi iptal olurken, zeytin ağaçlarını yok eden Kolin'e destek veren AKP'li vekil Recai Berber, "Bu santral Soma'ya ve aynı yere yapılacak" dedi.

Santral yapacağı alanda 6 bin 666 zeytin ağacını kesen Kolin'e destek veren AKP Manisa Milletvekili Recai Berber, Danıştay'ın aldığı iptal kararını hiçe sayarak, "Bu santral Soma'ya ve aynı yere yapılacak" dedi.

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın'a destek veren AKP'li Berber, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ve Soma'ya yapılması kararlaştırılan termik santral alanındaki zeytin ağaçları kesildi. Muhalefet partisi ve nereden geldikleri belli olmayan güçler sanki burada çok önemli konular varmış gibi vatandaşları kışkırttılar. Bizi zeytin ağacı düşmanı olarak gösterdiler. Bizim dönemimizden önce Türkiye genelinde dikilen zeytin ağacı ile şu andaki zeytin sayısında çok büyük fark var. Ayrıca muhalefet partilerin yapmış olduğu kışkırtıcı olaylara vatandaşlarımız inanmıyorlar. Akhisar-Soma arası ve Gemlik-İstanbul arası yapılmakta olan yol esnasında yine binlerce zeytin ağacı sökülüp, başka yerlere dikildi. O zaman muhalefet partisi neredeydi? Biz artık muhalefet partisinin ve bu güçlerin bu tür tahriklerine kapılmıyoruz. Bu santral Soma'ya ve aynı yere yapılacak. Vatandaşlarımızı da şimdiye kadar mağdur etmedik, şimdiden sonra da mağdur etmeyeceğiz. Kolin büyük bir firma. Hepimizin de gördüğü gibi kesilen 6 bin 666 ağacın yerine 60 bin zeytin fidanı dikiyorlar ve ihtiyaç duyulduğu takdirde bu sayının daha da artacağını belirtiyorlar.

Yırca'dan mesaj var: Zeytinliklere gözünü dikenlere örnek olsun