AKP'li vekil hayat kurtarmaya çalışan sağlık emekçilerini öldürüyordu: Polis suçluyu buldu, basın sustu!

AKP Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, TEM otoyolunda meydana gelen bir kazaya müdahale eden sağlık emekçilerine son sürat hızla kullandığı aracıyla çarptı. Kaza sonrası sağlık emekçileri yaralanırken, polis sağlık emekçilerini suçlayan bir tutanağa imza atarak şaşırtmadı...

Ali Ufuk Arikan

İstanbul Silivri'de, 27 Mayıs günü TEM Otoyolu üzerinde meydana gelen bir kazaya müdahale eden sağlık emekçileri, AKP'li vekilin kullandığı aracın çarpması sonucu hayatlarından oluyordu.

Kaza sonrası iki sağlık emekçisi vücutlarının çeşitli yerlerinden ciddi şekilde yaralanırken, son sürat araç kullanan AKP'li vekilin de kolunun kırıldığı öğrenildi.

POLİSTEN ŞAŞIRTMAYAN TUTANAK

AKP'li vekilin neden olduğu ve son sürat hızla ambulansa çarptığı kaza sonrası hazırlanan polis tutanağı ise şaşırtmadı.

Tutanağa göre kazada kusurun ambulansta olduğu ileri sürülürken, gerçekler ise oldukça farklı. Kaza sonrası yaralılara müdahale edildiği sırada ambulansın tepe lambalarının yandığı, dörtlülerinin açık olduğu ve sağlık emekçilerinin üzerinde de reflektörlü kıyafetler olduğu öğrenilirken, polisin buna rağmen sağlık emekçilerini suçlu göstermeye çalışması dikkat çekti.

İLK KAZASI DEĞİL

AKP'li vekillerin attığı her adımı haber yapan onlarca televizyon kanalı ve gazete bu kazayla ilgili en ufak bir habere yer vermezken, kaza bir yerel sitede "sıradan bir kaza" haberi olarak sunuldu.

Sağlık emekçilerinin neredeyse ölümüne neden olacak olan AKP'li Sena Nur Çelik'in adı daha önce de bir trafik kazasına karışmıştı.

Çelik geçtiğimiz yıl Ocak ayında Afyon'da 3 AKP'li vekille bir programa katılmak üzere yola çıktığı sırada kaza yapmış, kazadan hafif yaralı olarak kurtulmuştu.

Kaza haberi basına "sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobilin tek taraflı kazası sonucu AKP'li vekiller hafif yaralandı" şeklinde yansımıştı...