AKP'li Başkan'ın istemediği Vali Mardin'e gönderildi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Edip Uğur ile gerginlik yaşayan ve AKP'li Uğur'un “Vali değil, devlet memuru bile olamazsın” diye eleştirdiği Vali Mustafa Yaman'ın tayini Mardin'e çıkarıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Edip Uğur ile gerginlik yaşayan ve AKP'li Uğur'un “Vali değil, devlet memuru bile olamazsın” diye eleştirdiği Vali Mustafa Yaman Mardin'e gönderildi. 

Valiler Kararnamesi dün gece yayınlandı. Kararnameye göre, 22 ilin Valisi merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 valinin de yeri değiştirildi. Görev yeri  değiştirilenler arasında Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da bulunuyor. Yaman son kararnameyle Mardin’e atandı.

Yaman’ın ismi son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Edip Uğur ile yaşadığı polemik ile gündeme gelmişti. Uğur bir süredir "gerginlik" yaşadığı Vali  Yaman’ı "nitelikli dolandırıcılık ve yatırımları sabote etmekle" suçlamıştı. Belediye Başkanı Uğur, Vali için “Vali değil, devlet memuru bile olamazsın” demişti.

AKP'Lİ BAŞKAN İLE VALİ ARASINDA GERGİNLİK VARDI

Kentte son aylarda yaşanan “başkan-vali” gerginliği Şubat ayında yeni bir boyuta taşınmış Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Edip Uğur, gazetecilere Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Uğur, “Benim 16 yıl milletvekilliğim, 7 yıl genel başkan yardımcılığım var ve şu anda Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tabi maalesef Balıkesir bu konuda talihsiz. Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş bir kişi Balıkesir Valisi. Nitelikli dolandırıcılık” demişti.

Vali’yi yatırımları ‘sabote etmekle’ suçlayan Başkan Uğur “Çok milletvekilleri bile milletvekilliği bitince Balıkesir’de durmaz. Ben kalkmışım İstanbul’dan servetimi Balıkesir’e getirmişim. Balıkesir’e yatırım yapmışım.  Organize Sanayi Bölgesi’nde örnek olmuşum. Organize sanayi bölgesindeki yeri Amerikalı’ya vermişim. Dünyanın tarım sektöründeki en büyük kuruluşu Cargill, Balıkesir’e gelmiş. Bizim yaptığımız işler ortada; yatırımlar ortada. Ama bizim en büyük mülki amirimiz, ‘Balıkesir büyük bir aile olsun devletle milleti buluşturalım’, istedik.  Yaptığımız hizmetler ortada. O işi gücü her şeyi sabote etmekle meşgul. Yazık. Balıkesir’in talihsizliği. Balıkesir’de hiçbir vali bu terekeye düşmemiştir. Her vali  gittiğinde, bütün basın, aman vali gitmesin diye yaygarayı koparır. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biz burada hancıyız” demişti.

VALİ YANIT VERMEDİ AMA... 

Sonraki süreçte Vali hakkındaki ‘suçlamalara’ yanıt vermemeyi tercih etmiş, suçlamalarını sürdüren belediye başkanı ise eleştirilerini artırmış ve kentinin valisine “Vali değil, devlet memuru bile olamazsın” diye yüklenmişti.