AKP'li Bakan Zeybekci, Maraş ve Sivas katliamlarını PKK'ye yükledi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bölücü terör örgütü bizim başımıza bir senaryoyla getirildi. Maraş katliamında 500 vatandaşı katleden bunlardı, Sivas'ta oteli yakanlar bunlardı, Suruç'taki bomba bunların eseriydi, Diyarbakır'da trafoya bombayı koyanlar bunlardı, Ankara'da bombayı koyup 102 vatandaşımızı katleden bunlardı" dedi. Bakan'ın IŞİD'ten hiç söz…

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Burdur'un Bucak İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, şunları söyledi: 

"Türkiye çok özel günlerden geçiyor. İstiyorlar ki Türkiye içeride başının belası ile uğraşsın. Bugüne kadar böyle oldu. 1980'e kadar sağ-sol, 5 bin tane üniversite ve lise öğrencisini katlettiler. Asala'yı bizim başımıza bela ettiler. 85'ten itibaren bölücü terör örgütü bizim başımıza bir senaryo, bir projeyle getirildi. Başımıza bela oldu. Maraş katliamında 500 tane vatandaşı Alevi- Sünni diye katledenler bunlardı. Sivas'ta oteli yakanlar bunlardı. Sivas'tan sonra Başbağlar'a gidip de 'Sivas'ın intikamı alındı' diye duvara yazıp orada 40 tane vatandaşımızı, aksakallı dedeyi, 3 aylık bebeği katledenler bunlardı. İstedikleri Alevi-Sünni çatışması çıksın. Suruç'taki bomba da bunların eseriydi. Diyarbakır'da trafoya bombayı koyanlar da bunlardı. Ankara'da bombayı koyup 102 vatandaşımızı katleden de bunlardı. Ve o katliamdan sonra çıkıp orasını, burasını terör örgütüne dayayan, o terör örgütü yaması siyasi partinin eş başkanı 'devlet yaptı' demedi mi? Aynı gün arkada yaralılar varken bir sendika başkanı, DİSK'in genel başkanı 'Ben gördüm bombayı polis koydu' demedi mi? Tek amaçları milletin galeyana gelip sokak hareketlerinin başlaması. Gezi'de yarım kalan, beceremediklerini tekrar denesinler, bütün amaçları buydu. Milletin başındaki bu melun bela tek bir ilaçtan korkuyor, bunun tek bir tedavisi var o da birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni el ele, kalp kalbe, gönül gönüle, omuz omuza, çelik gibi duracağız ki bunlar kuruyup, toz olup, yok olup gidecekler. Tek istedikleri var, kardeş kavgası."