AKP'den yüz buluyorlar: Kaportacıdan hacamat 'tedavisi'

AKP döneminde hacamat, sülük, kupa, hipnoz gibi bilim dışı uygulamalar yaygınlaşırken, iktidarın bu yöneliminden yararlanan çok sayıda şarlatan kendilerine faaliyet zemini buluyor. Bunlardan biri de dün İstanbul Avcılar'da ortaya çıktı. Asıl mesleği kaportacılık olan şahsın, hacamat 'tedavisi' yaptığı anlaşıldı. Geçen Nisan ayında Emine Erdoğan himayesindeki 'tıp'…

AKP döneminde hacamat, sülük, kupa, hipnoz gibi bilim dışı uygulamalar yaygınlaşırken, iktidarın bu yöneliminden yararlanan çok sayıda şarlatan kendilerine faaliyet zemini buluyor. Bunlardan biri de dün İstanbul Avcılar'da ortaya çıktı. Asıl mesleği kaportacılık olan şahsın, hacamat 'tedavisi' yaptığı anlaşıldı. Geçen Nisan ayında Emine Erdoğan himayesindeki 'tıp' kongresinde hacamat, kupa, peygamber tıbbı konuları ele alınmış; Emine Erdoğan'ın hacamatçı danışmanı Cumhurbaşkanı danışmanı olmuştu. 

Avcılar'da hacamat ve sülük uygulaması yapan bir iş yerine, polis ekipleri baskın düzenledi. İddiaya göre gerçek mesleği kaportacı olan kişi görüntü alan gazetecilere saldırdı.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri ile birlikte "ruhsatsız" olarak hacamat ve sülük uygulaması yaptığı belirlenen bir apartman dairesine baskın düzenledi.

Binaya gelen polis ekipleri kapıyı çaldı ancak içeride kimse yoktu. Bunun üzerine çilingir çağrıldı. Çilingir kapıyı açmaya çalıştığı sırada hacamat ve sülük tedavisi uygulayan Mustafa C. geldi. Kapının açılması ile içeri giren polis ekipleri hacamatta kullanılan malzeme ile karşılaştı. Mustafa C. ise görüntü alan gazetecilere saldırdı.

Hacamat için kullanılan malzemelere el konulurken Mustafa C. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

"Tedavi merkezi" olarak kullanılan apartman dairesi Avcılar Belediyesi zabıta ekiplerince mühürlendi.