AKP medyası: Türkiye Afrin'e girecek

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, "Türkiye Afrin'e girecek" başlıklı bir haber yayınladı. Söz konusu haber Yeni Şafak'ın yanı sıra AKP medyasında da genişçe yer buldu.

AKP medyası Suriye'nin İdlib kentine giren TSK'nın bu kez YPG'nin kontrolünde olan Afrin bölgesine gireceği yönünde propagandaya başladı.

Yeni Şafak'ta yayımlanan haberde, "Mehmetçiğin İdlib operasyonu, Türkiye’ye PKK işgalindeki Afrin’in kapılarını açacak. Askeri kaynaklara göre, ‘çok da zor olmayan bir harekâtla’ Afrin’de temizlik kaçınılmaz. Böylece Fırat Kalkanı bölgesi İdlib’le birleşmiş olacak ve Pentagon bir kez daha yenilgiye uğrayacak" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, TSK'nın Afrin'i güneyden kuşattığı ifade edilirken "askeri kaynaklardan açıklama" adı altında operasyon savunulmaya devam edildi. "Azez-Bab-Cerablus üçgeninden oluşan Fırat Kalkanı bölgesini İdlib’le birleştirecek ‘Afrin’ kilidi, Mehmetçiğe yine PKK işgalindeki Münbiç’in kapılarını da açacak" denilen haberde, "Afrin harekâtına Rusya da sıcak bakabilir. Çünkü Rusya destekli Esed güçleri, Deyrizor’da ABD’nin desteklediği PKK/PYD ile mücadele ediyor" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu haber, "Nihai olarak bugün Suriye kuzey kuşağında Türkiye tarafından gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu, Fırat Kalkanı Harekâtı ve İdlib Harekâtı Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devleti olma yolundaki başarılarıdır ve bu harekât İdlib’den sonra Afrin ile taçlandırılacaktır" şeklinde bitirildi.