AKP, Flynn'a Gülen belgeseli için 530 bin dolar ödemiş!

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in şirketine, AKP tarafından Gülen belgeseli için 530 bin dolar ödendiği ortaya çıktı. Görevden alınan Flynn'in, Trump'a danışmanlık yaptığı sırada Türkiye için para karşılığında lobicilik yaptığı ortaya çıkmıştı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group'un, AKP ile bağlantılı olduğu öne sürülen Ekim Alptekin'in şirketi Inovo BV'den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin bir kısmını kullanarak, Fethullah Gülen hakkında bir belgesel çekmek için ekip kurduğunu ve çekimler yaptığını öğrenildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre gazete haberinde, Flynn'in ulusal güvenlik danışmanlığına atanmasının ardından şirketini kapatması ve Inovo ile yaptığı üç aylık kontratın da sona ermesinin ardından belgesel projesinin de yarım kaldığını ifade etti.

WSJ, yarım kalan belgeselin ham görüntülerine ulaştığını belirtirken, projenin Kasım 2016 içerisinde Flynn'e ulusal güvenlik danışmanlığı teklifinin resmen yapılmasından iki gün önce rafa kaldırıldığını bildirdi.

Ulusal güvenlik danışmanlığı görevini yalnızca 24 gün yapabilen Flynn, Rus yetkililerle görüşmeler, konusunda yanlış bilgilendirme yaptığının ortaya çıkması üzerine istifa etmişti.

Flynn hakkında başta Türkiye ve Rusya olmak üzere yabancı devletlerle ilişkileri konusunda açılan askeri ve cezai soruşturmalar bulunuyor. Ayrıca Kongre'de de soruşturma yürütülüyor.

WSJ'nin haberinde, belgesel projesiyle ilgili çalışmalara, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlandığı belirtildi.