AKP 2'inci Olağanüstü Kongresi başladı

AKP'nin 2'inci Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.

AKP'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. Ahmet Davutoğlu'nun son kez Başbakan ve Genel Başkan sıfatıyla kürsüye çıkacağı kongrede Binali Yıldırım'ın adaylığı 4 gün önce ilan edilmişti. Binali Yıldırım 65'inci hükümeti kurarak başbakan olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkânın tanınması için kongre akşamı, görevlendirmeyi yapacağını açıklamıştı.

AKP’nin 28 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen 1. Olağanüstü Kongresi’nde görevi Erdoğan’dan devralan Ahmet Davutoğlu, bu kez kürsüye veda konuşması yapmak için çıkacak. 

Ankara Emniyeti AKP'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde 5 bin polisin görev alacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında Ankara Tren Garı giriş ve çıkışlara kapatıldı. Kongreye davetiyle 6 bin konuk çağrıldı. Ankara'daki diplomatik misyon temsilcilerine de davetiye gönderildi. Rusya, Suriye, Mısır, İsrail ve Bangladeş büyükelçileri ise davet edilmedi.

​Sırasıyla önce mevcut Genel Başkan ve Başkan Ahmet Davutoğlu ile başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Konuşmalardan sonra ise seçimlere geçilecek. ​Önce genel başkan seçimi yapılacak. 1470 delege oy kullanacak. Hemen ardından da diğer parti organlarının seçimine geçilecek.

10.40 itibariyle Binali Yıldırım, 11.00 itibariyle de Ahmet Davutoğlu salona giriş yaptı. Ahmet Davutoğlu ile Binali Yıldırım'ın salondakileri beraber selamlayacağı öğrenildi.

Gelişmeleri Aktaracağız...​