Akdoğan'dan 'liderlik', Kurtulmuş'tan 'hizmet' yalanı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bugün dünyanın da, İslam dünyasının da bir liderlik sorunu yaşadığı çok açık. Türkiye ortaya liderlik koydukça mazlumlar tarafından çok seviliyor" dedi. Aynı saatlerde açıklama yapan diğer Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise "İnşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler…

Haber Merkezi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un geçtiğimiz hafta "Vazifemiz müslüman coğrafyaya güç kazandırmaktır" ifadelerini kullanmasının ardından gözler AKP kanadından gelen "İslam" ve "liderlik" açıklamalarına çevrildi.

Kurtulmuş'un ifadeleriyle başlayan "İslam liderliği" açıklamaları diğer Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la devam etti. "Türkiye ve Ümmetin Sorunları" adlı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan "Bugün dünyanın da, İslam dünyasının da bir liderlik sorunu yaşadığı çok açık" ifadelerini kullandı.

Kendisini dinleyenler arasında Hamas Siyasi Büro Sorumlusu Halid Meşal'in de bulunduğu etkinlikte konuşan Akdoğan, Türkiye'nin cihatçı çetelere verdiği desteği "Türkiye ortaya liderlik koydukça mazlumlar tarafından çok seviliyor" ifadeleriyle sundu.

Akdoğan, Türkiye ve İsrail arasında yenilenen anlaşmayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam Zirvesi'nde Mısır'a ettiği teşekkürü unutarak "Varsınlar Gazze’de, Filistin’de İsrail’in zulmüne karşı çıktığımız için kınasınlar. Varsınlar dünya beşten büyüktür dediğimiz için, one minute dediğimiz için, Rabia dediğimiz için bizi kınasınlar. Ümmetin yetimleri bize yeter. Ümmetin mazlumları bize yeter" şeklinde çıkış yapmayı da ihmal etmedi.

Akdoğan bu açıklamaları yaparken, bir başka yalanlar dizisi de "liderlik" tartışmasının ilk imzacılarından olan Numan Kurtulmuş'tan geldi.

"Türkiye’nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik-siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah" ifadelerini kullanan Kurtulmuş'un sözleri "Türkiye cihatçılara destekten başka ne yapıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

 AKP'nin "hizmet" anlayışı Suriye ve Libya'da defalarca ortaya saçılmışken, gittiği Kosova'da açıklamalarına devam eden Kurtulmuş "Türkiye’nin Balkanlar’a, Orta Asya’ya, Arap dünyasına, Afrika’ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak. Türkiye güçlendikçe dünyanın dört bir tarafında daha kuvvetli olmaya dostlarıyla kardeşleriyle yan yana durmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.