Akar ve Fidan'ın evinde ziyaret ettiği Nuri Pakdil kimdir?

Siyasal islamcı kesimin yazarlarından olan Nuri Pakdil, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ziyaretiyle gündeme geldi. Pakdil, yandaş "gazete" Star'ın düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri töreninde "Ne mutlu müslümanım diyene" sloganı atmıştı. Pakdil, "Atatürk'e karşı mısınız" sorusuna da "Ben Firavun karşıtıyım, beni…

Haber Merkezi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT MÜsteşarı Hakan Fidan'ın geçen cuma günü evinde ziyaret ettiği Nuri Pakdil, siyasal islamcı kesimin yazarlarından birisi olarak tanınıyor. 

Pakdil son yıllarda özellikle yandaş "gazete" Star'ın düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri törenindeki konuşmasıyla gündeme gelmişti. Ödülü alan Pakdil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine çıktığı kürsüde, "Şimdi bir slogan atacağım çok alkış bekliyorum" demiş ve "Ne mutlu müslümanım diyene" sloganını atmıştı. Erdoğan da, Pakdil'in bu konuşmasını ayakta dinlemiş ve alkışlamıştı.

"PAKDİL: 1923 DEĞERLERİMİZDEN KOPMA DÖNEMİDİR"

Pakdil, o günlerde Habertürk gazetesinde verdiği röportajda da, Mustafa Kemal karşıtlığını açıkça dile getirmişti. Pakdil, 1923'teki cumhuriyetin ilanını "değerlerimizden kopma dönemi" olarak nitelendirmişti.

"BEN ANTİ FİRAVUNİSTİM"

Pakdil, Kübra Par'ın bazı sorularına şu yanıtları vermişti:

Ama bugün İslam âleminin geldiği nokta ortada...

Onların durumu önemli değil ki. Biz Ulu Önder'in söylediklerine ve İslam'ın değişmez kurallarına göre konuşuyoruz. Peygamber Efendimiz geleceğin Müslümanlara ait olduğunu vurgulamaktadır. Ben, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e "Ulu Önder" derim, bunun altını önemle çiziyorum.

Atatürk'le karıştırılmasın sonra?

Bizim tek ulu önderimiz vardır, o da Hz. Muhammed'dir!

Atatürk'e karşı mısınız yani?

Önceki sorunuzda, kimden yana olduğumu vurguladım.

Anti-Firavunist derken de onu mu kastediyorsunuz?

Beni okuyanlar, tanıyanlar kimi kastettiğimi bilirler.