Ağabeyinden Berat Albayrak'a 'Erdoğan'a Mercedes'in yeni modelini alın' önerisi!

Darbe girişiminden tam 9 saat önce Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkuvaz Medya CEO'su Serhat Albayrak'ın, kardeşi Berat Albayrak'a gönderdiği e-postada, "Mercedes Maybach V10 çıktı, Cumhurbaşkanı'na bundan alalım" tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı.

WikiLeaks, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta yazışmalarını sızdırdı. 2000 ile 23 Eylül 2016 tarihleri arasındaki 57 bin 900 yazışmayı kapsayan sızıntı dosyalarında, Türk siyasetçiler, işadamları ve aile bireyleri ile yapılan yazışmalar yer alıyor. 

Yayınlanan 57 bin 900 e-postadan bir tanesi, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 günü saat 12.28'e ait. Berat Albayrak'a e-postayı gönderdiği öne sürülen kişi ise Turkuvaz Medya Grubu'nun CEO'su Serhat Albayrak.

E-postada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mercedes-Maybach V9 kullandığı belirtilip yeni çıkan V10 modelinden bahsediliyor. Serhat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-postada, "Bunlar yeni çıkmış. Bir bakın isterseniz. Hemen cumhurbaşkanına bundan almak iyi olabilir. Hazırda bir tane varmış" ifadeleri yer alıyor.

E-postanın devamında ise özel aracın donanım bilgileri ve fiyatına ilişkin rakamlara yer veriliyor. Fiyat tablosuna göre aracın fiyatı 4 milyon 750 bin lira. Bu fiyata trafik sigortası ve tescil masrafları dahil değil.

İki isim arasında geçtiği öne sürülen e-posta yazışmalarında bir de PDF dosyası bulunuyor. O PDF dosyasındaki verilere göre, Erdoğan'a alınması planlanan 4 milyon 750 bin liralık yeni zırhlı aracın özellikleri şöyle: 

19 inç, 7 adet üçlü kollu hafif alaşım jantlar. Tekli arka koltuklar. Garaj Kumandası. Ahşap/deri direksiyon simidi. Sigara Donanımı. Buzdolabı. Universal telefon hazırlık paketi. Isıtmalı ve. Havalandırmalı ön koltuklar. 7 ileri oranlı otomatik şanzıman. Ön koltuklar için koltuk konfor paketi. Dokunmatik kontrol paneli. Arka koltuklar için masa. Executive sağ arka koltuk. Lastik basınç kontrol sistemi. Metal karter muhafazası. Comand Online. İki bölgeli otomatik klima sistemi. Mikrofiber kumaş tavan döşemesi. Yangın söndürücü. Burmester surround ses sistemi. DVD değiştirici. Karartılmış arka ve arka yan camlar. Arka koltuk için Businesss telefon. Ambiyans aydınlatması. Otomatik açılıp kapanabilen bagaj kapağı. Kapı kapama yardımcısı. Bagaj vale kilidi