ADYÜ Rektörü: Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç!

Adının önünde "profesör" unvanı olan bir rektör, kişisel Facebook hesabında bir paylaşımda bulunarak "kadınla tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu" savundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kişisel sosyal medya hesabından "bir kadın ile tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğu" fetvasını paylaştı.

Gönüllü'nün bu paylaşımının altına da takipçileri, "teşekkür" mesajları yazdı. 

Evrensel'in aktardığı habere göre Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün kişisel Facebook hesabındaki paylaşımı, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamusal alandaki dinselleşmeyi gözler önüne serdi. Adının önünde "profesör" unvanı olan bir rektörün, kadın ile tokalaşmanın ateş tutmaktan korkunç olduğu" düşüncesini paylaşması dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” diye soran Gönüllü, “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” dedi. 

Rektör Gönüllü, gerekçesini Halil Günenç’in yayınladığı şu fetvalara dayandırdı:

“İslâm dini, kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor; bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor. (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 170)

Bir kadının eli, yabancı bir erkeğin eline değmesi zaruret yokken haramdır. Bu itibarla, hiçbir ihtiyaca dayanmayan tokalaşmada bu haramlık bahismevzu olur. Yabancı bir erkek yabancı kadınla tokalaşamaz, elini namahremin eline süremez. Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur. 

Bir çok nişanlılar, tenha yerde yalnız kaldıklarında istenmeyen ve meşru olmayan bir takım menfî neticeler meydana gelmekte ve sonunda herhangi bir nedenle nişan da bozulmaktadır. Geride kalan şey vebal ve iffetsizliktir. Bunun için dinini, dünyasını ve şerefini düşünen kimseler, meşru olmayan bu gibi şeylere dikkat etmeleri gerekir. (el-Fıkh'ul-İslâmî ve Edilletuha c. 7, s. 25; Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 112)

İŞTE REKTÖRÜN PAYLAŞIMI