Adana'da bombalı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti, 31 yaralı

Adana Valiliği önünde bombalı araçla saldırı meydana geldi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Adana Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Valilik önünde bulunan 300 araçlık açık otoparka sabah saat 08:00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının 33 plakalı bir araçla gerçekleştiği ifade ediliyor.

Patlama anı güvenlik kamerasında:

Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye bulunuyor. Bölge trafiğe kapatıldı.

Bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu ve bir kadın tarafından buraya getirildiği belirtiliyor. Aracın, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir alana park edildiği öğrenildi.

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.