Açığa alınan öğretmenin direnişi başarıya ulaştı

Eskişehir'de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasına katıldığı için açığa alınan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel'in günlerdir süren direnişi başarıyla sonuçlandı.

Haber Merkezi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri geçtiğimiz Nisan ayının ilk günlerinde düzenledikleri operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen, aralarında Beylikova Atatürk Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oturma eylemi yapınca gözaltına alındı ve ertesi gün sevk edildikleri adliyede savcılıkça serbest bırakıldı. Serbest kalanlardan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 8 Nisan'da görevinden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştrıldıktan sonra direnişe başlayan Hatice öğretmen, 2 hafta içerisinde bin 685 imza topladı. İmzalar 8 Mayıs'ta Valiliğe teslim edildi. Ancak Valiliğin "göreve iade" edilmesine ilişkin adım atmaması üzerine Hatice Yüksel açlık grevine başladı. Açığa alındıktan sonra başlattığı direnişin 30. gününde olan ve son 10 gündür açlık grevinde geçiren Hatice Yüksel'in direnişi başarıyla sonuçlandı. 

30 günlük direnişin ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliği'nin geri adım atmasını sağlayan Yüksel'e gönderilen "göreve iade" mektubunda " en kısa sürede Beylikova İlçesi Atatürk Ortaokulu'ndaki görevine başlamanız gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.