AB'den 'Türkiye' açıklaması: 3 milyar avronun 800 milyonu tahsis edildi

Başbakan Binali Yıldırım, AB Dönem Başkanı Estonya Başbakanı Jüri Ratas ile Ankara'da bir araya geldi. Ratas, "Bugün göç konusunu ele aldık. AB için çok önemli bir alan olmaya devam ediyor" dedi, 3 milyar avronun 800 milyon avrosunun Türkiye'ye tahsis edildiği açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım, AB dönem Başkanı Estonya Başbakanı Jüri Ratas ile Ankara'da açıklama yaptı.

"Estonya ve Türkiye'nin son derece iyi ve dostane ilişkileri var. NATO'da iki müttefik olarak devam ediyoruz" diyen Ratas, "Bugün göç konusunu ele aldık. AB için çok önemli bir alan olmaya devam ediyor. Türkiye mültecilere ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Nizip'teki konteyner şehrini ziyaret ettim. Burada çalışmaları yerinde görmüş oldum. Atılan adımlar gerçekten son derece etkileyici. Küresel terörizmle mücadelede bu anlamda Türkiye'nin son derece katkısı var. Çok yakın işbirliğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Estonya bu anlamda AB'nin genişleme politikasını destekleyen ülkelerden bir tanesi. Türkiye'yle bu anlamda daha yakın bir işbirliğini gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ratas, göç politikası karşılığında Türkiye'ye verilecek 3 milyar avroya ilişkin, bunun 800 milyon avrosunun tahsis edildiğini açıkladı