ABD'den 'Fethullah Gülen iade edilsin' talebine açıklama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fethullah Gülen'in iade edilmesinin istenmesiyle ilgili "Türkiye (Fethullah) Gülen'in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'de darbe girişimin ardından AKP'nin Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin talebi hakkında açıklama yaptı.

BBC'nin haberine göre, Brüksel'de açıklama yapan Kerry, iade talepleri konusunda ABD'nin "resmi bir prosedürü" olduğunu belirterek, “Türkiye (Fethullah) Gülen'in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli” dedi.

"Doğrudan, Türkiye'de seçilmiş liderliğin yanında duruyoruz" diyen Kerry, "Türk hükümetine sükuneti koruması, hukukun üstünlüğünü muhafaza etmesi ve kurumlara saygı duyması şeklinde kuvvetli çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Brüksel'de görüşmelerinin ardından açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de "Türkiye'de anayasal düzene bütünüyle uyulması çağrısı yapıyor ve Avrupa Birliği olarak ülkede hukukun üstünlüğünün önemine dikkat çekiyoruz" dedi.