Abbasağa Parkı'na kafe yapılmayacak

Haziran direnişi sonrasında Beşiktaş'ta düzenlenen forumlara ev sahipliği yapan Abbasağa Parkı'nda kafe yapılmaya çalışılmasından Beşiktaş halkının tepkisi üzerine vazgeçildi.

İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’na, Beşiktaş Belediyesi’nin kafe yapma girişimi halkın tepkisi sayesinde engellendi.

Dün sabah saatlerinde parka gelen iş makinelerinin üzerine tepkisini gösteren mahalle halkı önce iş makinesinin çalışmasını durdurdu. Akşam saatlerinde parkta buluşan mahalle halkı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a tepki gösterdi ve Hazinedar’ın referandum, oylama teklifleri reddedildi.

Bianet'te yer alan habere göre,  Yaşam savunucuları ve Beşiktaş Kent Savunması’nın çağrısıyla dün akşamı Abbasağa Parkı’nda toplananların gerçekleştirdiği forumda SİT alanı olan parka dair bilgi verildi, konuşanlar parka kafe istemediklerini, spor aletleri sökülen ve kazılan parkın eski haline getirilmesini istediklerini söyledi. Forumdan kafe istenmediği, yaşam alanlarına sahip çıkılacağı kararı çıktı. Foruma katılan belediye meclisi üyesi de CHP’nin parti yönetiminde alınan karara göre parka kafe yapılmayacağını ve yıkılan alanın eski haline getirileceğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar Abbasağa Park'ında halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak. Yanlış anlaşılma ve rahatsızlık için özür dileriz” dedi.