8 Mart'ta öldürülen Berivan Yaprak'ın davası başladı

Bursa'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde öldürülen 17 yaşındaki Berivan'ın davası başladı.

Bursa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, sevgilisi 17 yaşındaki Berivan Yaprak Turga'yı tabanca ile öldürdüğü öne sürülen 23 yaşındaki Uğur Arak'ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Suçlamayı kabul etmeyen Uğur Arak, "Berivan'ı ben canımdan çok seviyorum. Öldürmem mümkün değil. Kendisi o gün tabancamı alıp intihar etmek istedi. Kendisine engel olurken tabanca ateş aldı. Ben kolumdan yaralandım, o ise göğsüne isabet eden kurşun ile öldü" dedi.

Merkez Yıldırım İlçesi Soğukçınar Mahallesi'nde oturan Berivan Yaprak Turga, babası Hasan Turga'dan boşanan annesi Songül Gezici ile kalıyordu. Uğur Arak'a ait tekstil atölyesinde çalışan Berivan Yaprak Turga, aynı zamanda birçok suçtan kaydı olan Uğur Arak ile aşk yaşamaya başladı. İddiaya göre, olaydan bir gece önce bazı arkadaşlarını ve sevgilisini evine çağıran Berivan Yaprak Turga, burada sentetik uyuşturucu kullandı. Daha sonra odasına çağırdığı sevgilisi Uğur Arak ile kıskançlık yüzünden tartışan Berivan Yaprak Turga, tabanca ile göğsünden vuruldu. Hastaneye kaldırılan genç kız yaşamını yitirirken, kolundan yaralanan Arak ise polis tarafından kısa sürede yakalandı. Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen zanlı, "Berivan bana kızıp intihar etmek için tabancamı alınca, engel olmak için onun üzerine kapandım. Elindeki silah ateş alınca ben kolumdan yaralandım. O ise göğsüne isabet eden kurşunla öldü" dedi. Mahkemeye çıkartılan Uğur Arak tutuklanarak cezaevine kondu.

Uğur Arak’ın Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, kasıtlı darp, nitelikli kasten öldürmek' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Aynı davada Arak’ın arkadaşı 19 yaşındaki İbrahim Halil D. de 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanıyor.

Berivan Yaprak Turga'nın anne ve babasının hazır bulunduğu duruşmada savunmasını yapan Uğur Arak, sevgilisinin olay günü, uyuşturucu kullandığını öne sürerek, "Berivan ile olay günü kıskançlık yüzünden tartıştık. Bir ara belimdeki silahı çıkartıp kafama dayadım ve kendisine, 'Ben seni sevmekten başka ne yaptım?' dedim. Sonra silahı yatağımın üzerine atıp kendisine sarıldım. Berivan bir ara tabancayı aldı. Üzerine kapandım ama silah ateş aldı. Kurşun benim sağ elime onun ise göğsüne isabet etti. Sonra telefon açtığım arkadaşım İbrahim Halil'i çağırdım. Berivan'ı taksi ile o hastaneye getirdi. Sonra öldüğünü öğrendim ve polis beni yakaladı" dedi.

İbrahim Halil D.'nin ise arkadaşı Uğur Arak'ın kendisini araması sonucu olaydan haberdar olduğunu söylediği yargılamada söz alan Berivan Yaprak Turga'nın annesi Songül Gezici ile İzmir'den gelen babası Hasan Turga sanıklardan şikayetçi oldular. Duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken mahkeme heyeti Uğur Arak'ın tahliye talebini kabul etmedi.