4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi firarda!

Manisa'da özelleştirme kapsamındaki Sümerbank'ı 4,5 milyona alıp 46,5 milyona satarken yakalanan patronlardan dördü hapse girdi, ikisi firari... Aralarında dönemin AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın da bulunduğu Manisalı patronlar Erdinç Yumrukaya, Hakkı Bayraktar, Hüseyin Akdede ve Cemal İzci "ihaleye fesat…

soL-İzmir

Manisa'da özelleştirme kapsamındaki Sümerbank pamuklu mensucat fabrikasını "Ortak Girişim Grubu AŞ" adlı bir şirket kurarak 3 buçuk milyon dolara satın alıp Hollandalı gayrimenkul tekeli Redevco'ya 25 milyon avroya satan ve bu satışı gerçekleştirmek için bir dizi usulsüz işleme imza atan altı patron, uzun süren yargılamalar sonucu "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına ve 77 milyon 83 bin 320 lira para cezası çarptırıldılar. 

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Manisalı altı patron, geçen yıl kasım ayında 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılmışlardı. Yargıtay'ın söz konusu cezayı onaması üzerine altı patrondan Erdinç Yumrukaya, Hüseyin Akdede, Hakkı Bayraktar ve AKP'li eski Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar dün infazın gerçekleşmesi için teslim oldular ve cezaevine sevk edildiler. 

ARİF KOŞAR FİRARDA!

Ancak altı sanıktan ikisinin firari olduğu öğrenildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Menajerleri Değerlendirme Kurulu Başkanı Arif Koşar ile Manisalı patron Cemal İzci hakkında yakalama kararı çıkartıldı. TFF yöneticisi Arif Koşar'ın Yunanistan'da firari olduğu iddia edilirken, Cemal İzci'nin de arandığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU? 

Özelleştirme kapsamındaki Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası, Manisalı 47 patronun kurduğu "Manisa Ortak Girişim Grubu AŞ" tarafından 3 buçuk milyon dolara satın alınmış, kamuoyuna da alınan fabrikanın yerine AVM'ler, okullar, sosyal tesisler yapılacağı propaganda edilmişti. Sümerbank'ı 3 buçuk milyon dolara satın alan bu şirket, bir hafta sonra Hollandalı gayrimenkul tekeli Redevco'ya 25 milyon avroya satmıştı.

DÖNEMİN DÖVİZ KURUNA GÖRE 4,5 MİLYON TL'YE ALIP 46,5 MİLYON TL'YE SATMAK İSTEDİLER

O dönemin döviz kuruna göre, Manisalı patronlar Sümerbank'ı 4 buçuk milyon liraya almış, 46 buçuk milyon liraya Hollandalı Redevco'ya satmıştı. Kentin en eski kamusal varlığı olan ve pek çok yurttaşın hissesinin bulunduğu Sümerbank'ın hissedarları, bu satışa itiraz etmiş ve dava açmıştı. Dava sürecinde, bu muvazaalı alışveriş sırasına pek çok usulsüz işlemin yapıldığı anlaşılmıştı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, uzun süren yargılamalar sonucu Manisa Ortak Girişim Grubu AŞ'nin yönetim kurulu üyesi olan altı patronu "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis ve 77 milyon 83 bin 320 lira para cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın kararı onaması üzerine Manisalı patronlar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

Haber