30 Ağustos törenlerine Vali ve Belediye Başkanı katılmadı

Balıkesir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için alternatif çelenk sunma töreni yapan CHP'liler, sabahki resmi törene Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Edip Uğur'un katılmamasını eleştirdi.

Balıkesir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında saat 09.00'da, Atatürk Anıtı'nda çelenk sunuldu. Çelenk törenine Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Edip Uğur katılmadı. CHP ile bazı meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, resmi tören ardından alternatif törenle anıta çelenk bıraktı. CHP Balıkesir İl Bakanı Ender Biçki, anıt önünde hazırlanan kürsüye çıkıp, konuşurken, Vali Yazıcı ile Başkan Uğur'un törene katılmamasını eleştirdi.

Biçki, şöyle dedi:

"30 Ağustos'un idrakine varamayan bir vali ve bir büyükşehir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta başlattığı milli mücadelenin zaferle taçlandığı gündür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Bu önemli günde Balıkesir'in valisi de büyükşehir belediye başkanı da Atatürk'ün huzuruna gelmeye tenezzül etmiyor. Bunun aynısını 19 Mayıs'ta da yaptılar. Bunu Balıkesir halkı da Türk milleti de görüyor. 2019'da bu büyükşehir belediye başkanını göndermek ve değiştirmek boynumuzun borcudur."