15 Temmuz tasfiyesinde açığa alınan muhalif öğretmenler: Karanlık günleri ortadan kaldıracağız!

Darbe girişimi sonrasında başlayan tasfiye operasyonuna dahil edilen muhalif öğretmenler soL'a konuştu. Cemaat torbasına doldurulan öğretmenler, "Karanlığa boyun eğmeyeceğiz" diyor.

soL - Çanakkale

Darbe girişimi sonrası, Cemaat'le bağlantılı olduğu iddia edilen kişilere karşı yapılan tasfiye operasyonu, AKP'ye ve cemaate karşı olan sendika üyelerine sıçramıştı. Bugün de 5 Eğitim-Sen üyesi ile 1 Eğitim-İş üyesi daha açığa alındı. Açığa alınan öğretmenler ve sendika temsilcileri soL'a açıklamalarda bulundu. 

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan İngilizce Öğretmeni Barış Demir ve Türkmenli Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Burak Efeyurtlu açığa alınma işlemlerinin tamamen keyfi olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Burak Efeyurtlu ise, "Biz emekten, eşitlikten yana mücadele eden, bilimsel eğitimi savunan öğretmenleriz. Açığa alınma durumumuzun gerekçesinin Fethullah Gülen cemaati olmasını mücadelemize hakaret olarak sayıyoruz" dedi.

KARANLIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
"Fethullah Gülen'in kendisi ve savunduğu düşünce bizim dünya görüşümüz ve eğitim anlayışımız ile tamamen farklı. Bunu dünya-alem bilmektedir. Çanakkale Milli Eğitim Müdürü'nün bunu bilmemesi imkansız" diyen Efeyurtlu, "Tamamen keyfi bir uygulama. Görevimize geri dönmek için tüm hukuki haklarımız kullacağız ve diğer arkadaşlarımız ile dayanışma içinde olacağız. Karanlık günleri hep birlikte ortadan kaldırıp, eşit, parasız, bilimsel eğitim için verdiğimiz mücadelemize devam edeğiz. Karanlığa boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Talat Koç da açığa alınan öğretmenler ile ilgili açıklamada bulundu.

Şube Başkanı Koç şunları söyledi:

"Demokrasinin işlemediği toplumlarda sisteme egemen olmak isteyen güçlerin paylaşım savaşları krizleri ve darbeleri üretmektedir. Biz Eğitim-Sen olarak amasız, fakatsız ve koşulsuz haklar, özgürlükler ve adalet tarafındayız. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda haklar ve özgürlükleri kısıtlama konusunda birlikte çalışan yapılar paylaşım savaşına girişmişlerdir. Bu süreçte darbe girişimi karşısında darbeyi bastıra taraf KHK ile kendi planları doğrultusunda darbe atmosferi yaratmaktadır. Darbe girişiminde bulunan yapı halen darbe yaptığı yapının içinde varlığını devam ettirmektedir. AKP içindeki darbeci yapı darbecilerin zarar görmesini azaltmak için emek ve demokrasi güçlerini de işin içine katmaya çalışmaktadır. 

Bizler ne şeriat, ne darbe yaşasın tam bağımsız demokratik Türkiye ilkeleriyle çalışan kurumlarız. Hedef haline getirilen üyelerimizin AKP içindeki darbeci yapı tarafıdan işi sulandırmak için alaya dahil edildiğini biliyoruz. Bu konunun bir an önce aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sürecin toplumda haklar, özgürlükler ve adaleti egemen olması gerektiğini düşünen yapıları birlikte hareket etmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz."

'İSİMLER DAHA ÖNCEDEN BELİRLENDİ'
Açığa alınan eğitim emekçisi Muhittin Tut ise, "İsimlerin daha önceden listeler şeklinde hazırlandığını düşünüyorum" dedi. Tut, "Beni ve diğer arkadaşlarımı da bu listelere, alakasız bir şekilde eklemiş oldukları kanısındayım. Haklarımızı geri almak için mücadele etmekten başka çaremiz yok. Diğer arkadaşlarımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.