129 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!

Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 129 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

soL-Manisa

Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 129 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Resmi sitelerinde gayelerini "İlahi öğretinin kılavuzluğunda, imanın emniyet ve huzur iklimini soluyacağı bir dünya" ve "dindar nesil" olarak açıklayan AKP yandaşı gerici dernek, kentin en köklü eğitim kurumlarından Manisa Lisesi'nde "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla yaz okulu açıyor. Manisa Lisesi'ne asılan tanıtım pankartlarında "Yaz Okulu"nun 11 Temmuz-12 Ağustos arasında gerçekleşeceği duyuruldu. 

"Yaz Okulu"nda Kuran, temel dini bilgiler, peygamberin hayatı gibi derslerin okutulacağı ifade edildi. Daha önce gerici Yeni Akit "gazete"si yazarı Abdurrahman Dilipak'ı konuk eden, Mısır'daki şeriatçı Mursi iktidarını desteklemek için "Ayağa kalk Türkiye" çağrısında bulunan, "Namazla diriliş gecesi" adlı etkinlikler düzenleyen Mana-Der'in, Manisa Lisesi'nde nasıl bir protokol ve hukuki zeminde faaliyet gösterebildiği ise bilinmiyor. 

MEZUNLARDAN TEPKİ

Manisa Lisesi öğrencileri, bazı veliler ve öğretmenler ile Manisa Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ise "128 yıllık okulumuzun tabelası Mana-Der tarafından kendi pankartlarıyla aymazca kapatılmıştır. Okulumuza ve adına sahip çıkmaya çağırıyoruz herkesi. Pankart kaldırılmalıdır" açıklamasında bulundu. 

MANİSA MURAT GERMEN İLKOKULU DA ENSAR VAKFI'NA TESLİM EDİLMİŞTİ!

Geçtiğimiz haftalarda da Manisa'daki Murat Germen İlkokulu, adı çocuk tecavüzleri ve taciz vakalarıyla anılan gerici ve yandaş Ensar Vakfı'na tahsis edilmişti. Velilerin, eğitimcilerin ve kent sakinlerinin protestolarına rağmen, Ensar Vakfı Murat Germen İlkokulu'nda "Yaz Okulu"nu başlatmıştı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Semiha Hasagör, dün yaptığı açıklamada, "11 Temmuz günü sabah saat 09.30 da Ensar'ın yaz okulu yaptığı Murat Germen Ortaokulu bahçesindeydik. Gözlerimizle gördük ki Manisa halkı Ensar'a toplumsal tepki göstermiş, çocuklarını teslim etmemişlerdi. Sadece yöneticilerinin çocukları olan 12 öğrenci okula geldi. Bunları tespit ettiğimizi gören Şube Başkanı Arif Çeler panikleyerek bugün okullarında 103 öğrenci olduğu açıklaması yapma gereğini hissetti. Bu kocaman bir yalandır. İnanmayanlar yarın sabah okul açılışına gidip gerçeği görebilirler. Kadınların ve Manisalılar'ın mücadelesi sonuç vermiş 12 öğrenciyle Ensar'ın yaz okulu fiilen sona ermiştir" dedi.