1150 odalı sarayın sahibi Erdoğan, Afrika için makale yazdı: Dünya açgözlülüğü bırakırsa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Jazeera'nin İngilizce yayın yapan internet sitesi için yazdığı makalede, Afrika halkına yardım için dünyanın açgözlülüğü bırakması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Al Jazeera'nin İngilizce yayın yapan internet sitesi için "Afrika: Türkiye'nin dostu, hemşehrisi ve ortağı" başlıklı bir makale yazdı.

Erdoğan makalesinde, dünyadaki pek çok kişinin Afrika kıtasını aşırı yoksulluk, şiddetli çatışma ve genel olarak umutsuzlukla bağdaştırdığını ifade eden Erdoğan, Türk halkının farklı bir görüşte olduğunu ve Afrika'nın daha iyisine layık olduğuna inandıklarını yazdı.

'DÜNYA AÇGÖZLÜLÜĞÜ BIRAKIRSA...'

Erdoğan makalenin bir bölümünde şu ifadelere yer verdi;

"İlk olarak, Avrupa ve dünyanın diğer bölgeleri giderek yaşlanırken, Afrika kıtası genç ve enerjik nüfusa sahip. Dünya bölgedeki yerel ve ulusal hükümetlerle işbirliği içinde olursa, gençlerin kendi toplumlarında olumlu etki yaratmaları için yollar oluşturabiliriz.

Aynı şekilde, Afrika kadınları ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olma potansiyeline sahip. Dahası, Afrika çok geniş doğal kaynaklar bahşedilmiş bir kıta. Diğerlerinin yanı sıra Uganda ve Kenya sadece geniş petrol rezervlerine değil, aynı zamanda bereketli topraklara ve düzenli yağışa sahip. Açık olmak gerekirse, yıllar süren sömürge yönetimi ve sömürüler, yerel halkı kendilerine ait olandan mahrum etse de Afrika'nın geri kalanı da farklı değil. Dünya açgözlülüğü bırakır ve Afrika halkına yardımcı olmaya odaklanırsa, kıta ekonomik güç merkezi haline gelebilir.

Son olarak Afrika halkı, kıtayı potansiyel olarak kalkındıracak girişimci ruha sahiptir. Yıllarca yaşanan sömürü ve çeşitli zorluklara rağmen kıta, her daim yeniliklerle hayatta kalacak bir yol bulmuştur. Afrika, uluslararası arenada daha belirgin bir rol üstlendiğinde girişimcilik ruhu gelecek nesiller için daha güvenli bir gelecek inşa etmeye yardımcı olacaktır."