Yıldırımın açıklamalarına Galatasaray ve Trabzonspor’dan cevap geldi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dün yapılan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’ndaki açıklamalarına Galatasaray ve Trabzonspor’dan cevap geldi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, tahliyesinin ardından dün katıldığı Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu, Temmuz ayı olağan toplantısında söyledikleri spor camiasında tartışma yarattı. Galatasaray ve Trabzonspor cephesinden bugün Yıldırım’ın açıklamalarına cevap geldi.

Yıldırım dün yaptığı açıklamalarda 3 Temmuz’da yapılan operasyonun amacının Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmek olduğu belirtirken operasyonun kendisi ve Fenerbahçe üzerinden yapıldığını iddia etmişti. Aziz Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün, burada yapılacak tüm konuşma ve açıklamalar, bize karşı yapılan suçlamaların yalan ve yanlışlığını, gelecek kuşaklara aktarması ve tarihe tanıklık etmesi anlamında büyük önem taşımaktadır. Bizler, gerçekleri ortaya çıkarmalı ve bu gerçekleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız ki "Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisidir" gerçeği tüm nesillerin zihinlerine çıkmamak üzere kazınsın. Ve yaşanılan süreçte kararlılığın, bağımsızlığın, en önemlisi Cumhuriyet’in timsali olduğunu, tarihe şerh düşen bu büyük camianın şanlı mücadelesi, herkese ders olsun.
Cumhuriyet yıkılmadan yıkılmayacağımızı, canımızı vermeden teslim alınamayacağımızı ve son sözümüz alınmadan hakkımızda kalem kırılamayacağını anlamayanlara buradan selam olsun."

"Kamuoyu şunu iyi bilmelidir Fenerbahçe Spor Kulübü ve Aziz Yıldırım’a düzenlenen operasyonun başlangıcını 3 Temmuz olarak görmek tarihi bir hatadır. 3 Temmuz, bir tarih değil bir zihniyettir. Bir başlangıç değil bir sonuçtur. Türkiye Futbol Federasyonlarının karanlık dehlizlerinde, Denizli’de, Trabzon’da, Ali Sami Yen’de çok önceleri başlayan ve başlatılan 3 Temmuz zihniyeti, 2011 yılında uygun kişiler eliyle hayata geçirilmiştir. Öykü budur. Güçlerini nereden aldıkları belli olmayan, kendinden menkul kişiler ile Devlet yetki ve sorumluluklarını suiistimal eden bazı kamu görevlilerinin temini ve bunların önderliğinde bu operasyonun başlatılabilmesi bir hayli zaman almıştır. Hepsi budur. Ve onlar için doğru zaman "Fenerbahçe’nin Şampiyon" olduğu zamandır."

"Herkesin bilmesi gereklidir ki 3 Temmuz zihniyetinin ve operasyonunun amacı, Fenerbahçe Spor Kulübü üzerinden Türk sporunu ele geçirmek ve kendilerince bunun önündeki tek engel olarak gördükleri Aziz Yıldırım’ı tasfiye ederek, kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaktır. Aslında hedeflenen amacın çıkış noktası 'şike' değildir. Amaç bizleri Ergenekon, Balyoz ya da herhangi bir silahlı suç örgütüne monte ederek toplum ve kamuoyu vicdanında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Hükümeti’ne karşı bir hareketin içinde gösterme çabasından ibarettir. Ancak bizleri bu tür eylemlere ortak etmek ve bu yönde delil yaratmak hiç kolay değildir."

Trabzonspor ve Galatasaray’ın bel altından vurma operasyonu yaptığını söyleyen Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün şikeden suçsuz olduğumuz anlaşılana kadar, havuzda olmayacaklarını belirtmişti.

Yıldırım: “Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yapmışımdır”
Yıldırım havuz meselesine ilişkin şunları söylemişti:

"Fenerbahçe temizlenene kadar Fenerbahçe'nin havuzda olmamasını sağlayacağız. Bu aslında diğer kulüpleri de koruma olacaktır. Biz bir yanlış yaptıysak onlar da bunun içinde olmamalı. Biz temizlenene kadar havuzda olmama teklifi yapacağız. Kişiler ve kulüp ayrılamaz. Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yapmışımdır. Bizler şike yaptıysak kulüp de yapmıştır. Yargının sonucunu hep beraber göreceğiz."

Yıldırım: "Amaç bizi ezmek ve bizi önlemek”
Yıldırım Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkanı Nevzat Şakar hakkında da şunları söylemişti:

“Burada önemli olan Fenerbahçe'yi ele geçirmek. Sadri Şener, konuşmalar yapıyor. Nevzat Şakar da yapıyor. Ben kulüp olarak çıkar sağlayacaksam Faruk ağabeyin bitmesi önemli değil diyorlar. Ben ve Şekip beyle ilgili haberler yaptırıyorlar. Nevzar Şakar: "Yüklenin Başbakan'a" diyor... Sayın Başbakan'ı tehdit eden konuşmalar yapılıyor. Adam tehdit etti, savcı takipsizlik verdi. Başka bir şey olsa bizim dosya ile birleştirirsiniz, bir şike dosyası yaparsınız. Amaç bizi ezmek ve bizi önlemek.”

Yıldırım’ın açıklamalarına bugün Galatasaray ve Trabzonspor tarafından cevap verildi.

Galatasaray: “Aziz Yıldırımı bundan sonra muhatap almayacağız”
Galatasaray Kulübü, Yıldırım’ın açıklamalarına yaptığı şu yazılı açıklamayla cevap verdi:

"Aziz Yıldırım'ın 28 Temmuz 2012 tarihli Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında yapmış olduğu mesnetsiz iddia ve ithamlarla dolu açıklamalarını ibretle izledik.

Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası dahil bütün kulüplerimizle sporda kardeşlik ve barış ortamını sahalarımıza yeniden geri döndürmeye ve fanatizmin izlerini silmeye çalıştığımız bu dönemde böylesi bir saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

Havuzdan çekilme gibi sözüm ona tehditlerle Anadolu kulüplerine şantaj yapan, kendi kulübüne ve camiasına yıllarca silinemeyecek bir lekeyi sürme cüretini göstermiş ve güvenilirliğini bütünüyle kaybetmiş bir yöneticinin bu talihsiz ve son derece tehlikeli çabalarının Türk sporunu daha fazla zarara uğratmasına izin vermeyeceğiz.

Bu vesile ile ülkemizin ve sporumuzun bütün ilke ve değerlerini hiçe saymış ve kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı bundan sonra hiç bir şekilde Galatasaray Spor Kulübü olarak muhatap almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Şener: “Havuzu bozmak Fenerbahçe’nin görevi değil”
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de Yıldırım’ın açıklamalarına şu sözlerle cevap verdi:

"Cevap vermek istemezdim ama bizim de ismimiz geçmiş. Suçladığı şeyler yine aynı. Sadri Şener ve Trabzonspor kulübü olarak polise, savcıya, hukuka devamlı saygı gösterdik. Hukukun verdiği kararları tartışırsan, yanlış olduğunu söylemeye başlarsan devlet olma özelliğini kaybedersin. Doğrusuyla, günahıyla, yanlışıyla hukukun verdiği kararlara saygı göstermek lazım. Mahkemenin verdiği karardan sonra insanların müracaat edeceği yer Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu değil, Yargıtay. Orada haklarını savunacaksın. Yargıtay'dan çıkan sonuca göre suçlu veya suçsuz olacaksın. Söylemleri bana göre doğru değil. Kendisine ve kulübüne çok faydası olacağı inancında değilim."

Şener havuz meselesine ilişkin ise şunları söyledi:

“Havuzu bozmak, bir araya getirmek, ikiye bölmek Fenerbahçe'nin görevi değil. Bu kanunlarla belirlenmiş. Çok incelemedim, çıkar mı çıkamaz mı bilemiyorum. Ama yanlış tipte konuşmalar, tehditler bunlar. Bana göre doğru değil.”

(soL - Haber Merkezi)