Yeni Diyarbakırspor ligden çekilmekten vazgeçti

Yeni Diyarbakırspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan play-off yarı final maçında çıkan olayların ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) tarafsızlığını yitirdiğini belirterek aldığı ligden çekilme kararından vazgeçti.

Yeni Diyarbakırspor'un talebiyle, aralarında Cizrespor ve Vanspor'un da bulunduğu 24 amatör ve profesyonel spor kulübü temsilcileri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte bir otelde toplantı düzenledi. AA'nın haberine göre, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından kulüpler adına ortak açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı, Yeni Diyarbakırspor'un 3. Lig'deki mücadelesine devam edeceğini söyledi.

"Şimdilik mücadele ve sahada olma kararımızı devam ettiriyoruz" diyen Avcı, toplantıda aldıkları kararla bir heyet oluşturduklarını, bu heyetin sorunları konuşmak amacıyla bölge kulüpleri olarak salı günü TFF yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.